Marianne Johansson, Mosekälla

Semester!

Äntligen semester! Den kommer lika välkommet varje år, men i år känns den ännu mer tillfredställande än vanligt! Jag brukar inte känna att det är onödigt att gå till jobbet, men de här två sista veckorna har det faktiskt kännts så, och jag känner mig mer fysiskt mörbultad än jag någonsin gjort pågrund av mitt jobb! De här två senaste arbetsveckorna har jag nämligen inte jobbat med omvårdnad, utan jag har bitvis storstädat vår tomma avdelning

Ja, avdelningen på Granhöjden är sommarstängd! Finns inte en enda patient där, så följdaktligen har jag inte löst av mina kollegor på kvällen, ej heller blivit avlöst av mina kollegor på morgonen!

Just nu är Landstingsmottagningen öppen för sjukdoms och olycksfall under dagtid, där finns en sköterska och läkare att tillgå. Kvällar och nätter finns en sköterska på plats, men jourläkare finns i Storuman, 13 mil bort! Om man behöver läggas in,närsomhelst under dygnet, om så bara för observation i några timmar, blir man skickad till Storuman i bästa fall, om det finns plats där.

Kommunens korttids och rehab platser på Granhöjden är flyttade till ålderdomshemmet Vikbacka, och huruvida det finns platser där vet jag inte, detta gäller till och med vecka 32, då landstingets akutplatser öppnar och sommarsemestrarna är slut.Så ser vården och omsorgen ut i Tärnaby  i sommar! Kan vara bra att veta för alla som bor och vistas här under denna period!

Så avdelningen på Granhöjden är helt tom, och det är riktigt riktigt tråkigt att jobba där, så jag är väldigt tacksam för min semester!

4 kommentarer

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Nej, det är inte bra, inte på nåt vis! Vi får bara hoppas att vi alla får vara friska och krya i sommar, och att allt fungerar bra för de äldre som flyttas hit och dit.

  1. Inger

    Varför har de inte jourläkaren hos er istället? Vi har ju Lycksele, Vilhelmina och Sorsele inom 10 mil… Fast egentligen – varför finns det inte jourläkare på alla ställen?

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Ja, det kan man undra, varför har vi inte jourläkare på alla ställen??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.