Marianne Johansson, Mosekälla

Obama och mina fördomar!

Gud har landat!

Ja, inte riktigt så, men väldigt nära, om man ska se och lyssna till media, och den kråmande och svansviftande Carl Bildt med sina undersåtar i Alliansregeringen!

Ja, visst är det stort att världens mäktigaste män besöker lilla Sverige, men jag blir nästan generad när jag ser hur den Svenska regeringen ”lägger upp sig” för USA!

Själv har jag massor av kritik mot inskränktheten, cynismen och rädslan som genomsyrar det landet och förbjuder fria aborter, som inte vill ha ett sjukförsäkringssystem som skyddar alla medborgare, även de som inte har feta plånböcker, överhuvudtaget är man väldigt girig i det landet, är man inte rik får man skylla sig själv! Ett land som försvarar att man ska kunna beväpna sig hursomhelst, som inte tar fullt ansvar för klimathotet, som krigar överallt i världen, för egen vinnings skull. Ett land så fullt av självgodhet!

Jag brukar säga att Barack Obama är för bra för det landet, och det ser man ju när han försöker modernisera och göra livet lite bättre för alla, vilket motstånd han stött på!

Han beskylls för att inte ha åstadkommit nog mycket, nej, det är inte så konstigt att moderna solidariska förslag inte går att genomföra i USA!

Jag tycker att Barack Obama verkar vara en av ”de goda” men vad hjälper det i USA?

Jag hoppas att han överlever besöket här, och jag hoppas att han inte går in och börjar ett jätte krig i Syrien!

Själv ska jag gå på möte med Jonas Sjöstedt kl 18:30 på brandstationen i Tärnaby i kväll, och diskutera inlandssjukvård och förhoppningsvis andra intressanta landsbygdsproblem!

 

9 kommentarer

  1. Sergej Grigorjev

    Obama är defenitivt inresserad av att starta krig mot Syrien. Det kan man förstå utav hans uttalande i media. Han är absolut inte någon fredsduva.
    Vi vet mycket väl hur USA ”hjälper” (själper) länder när de kommer in med sina trupper. Läs gärna på Wikileaks, sök även om Guantanamo och diverse. Minns du vad som hände på Abu Ghraib fängelse? Det är bara ett av tusentals exempel på USAs ”fredsarbete”. Jag sägar bara: USA ut från mellanöstern!

  2. Eugen Buktes

    Men du damen där,ditt omdöme om Carl Bildt bevisar din kunskapsnivå sträcker sig inte över starrgräset!

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Du må tycka att mitt omdöme om Carl Bildt visar på låg kundskapsnivå, Carl Bildt imponerar inte på mig!

  3. realist

    Oavsett om man gillar det eller ej, är USA en stormakt. Precis som Ryssland och Kina. Av dessa 3 länder tror jag faktiskt att USA är mest demokratiskt. Men visst har de hyss för sig. Dock tror jag att du är väldigt aninglös när tycker att Carl Bildt och allians regeringen tar emot B Obama. Om S och V hade lett regeringen vad inbillar du att Stefan Lövfen hade gjort, tagit emot eller handlat på den lokala konsumaffären istället? Om Jonas Sjöstedt varit utrikes minister tror du eller inbillar du dig verkligen att han hade hellre valt ett möte på brandstationen i Tärna? Väx upp!

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Jag är i alla fall så pass vuxen att jag kan skilja på ”hyss” och tvivelaktig krigföring! Och visst hade S och V tagit mot Obama, men jag tror absolut att Jonas i alla fall, haft en mer klarsynt och kritisk inställning till det land han representerar.

  4. E

    Det är skrämmande när folk kritiserar ett system de inte kan något om eller vet historian bakom.
    ”som inte vill ha ett sjukförsäkringssystem som skyddar alla medborgare, även de som inte har feta plånböcker”. Är du medveten om att sjukförsäkring inte var dyrt i USA för ca 40-50 år sedan? De flesta hade faktiskt råd med det, även personer som ansågs tillhöra de fattiga. Vad är då som förändrats? Jo, politikerna i USA bestämde att försäkringsbolagen inte kunde neka någon sjukförsäkring trots att de hade ”pre-existing ailments” med andra ord, folk skulle få lov att skaffa försäkring efter (!) de hade fått t.ex. cancer. Det ökade priserna eftersom bolagen behövde ta in i beräkningarna de nya extra kostnaderna. Hur detta någonsin kunde godkännas förstår jag inte. Kunna skaffa en försäkring efter man blivit sjuk är det dummaste jag hört. Det förstör hela poängen med en sjukförsäkring. Detta och andra regler, som tex Bush som skulle göra medicin billigare, gick ju så där, har orsakat problemen.

    Om du visste något om Obamacare skulle du förstå varför det möter motstånd. Ytterst få har tjänat på Obamacare. De flesta av de som tjänat på Obamacare är hans politikerkompisar som fått undantag från Obamacare, även deras distrikt och en stat som stöttat Obama i vårt och torrt. Obamacare egentligen kallat Affordable Care Act kommer att införa regler som kräver att man har någon form av försäkring annars får man straffavgifter.

    Obama lovade att hans förändringar skulle sänka kostnaderna med ca 2500 dollar per år per person. Istället har det ökat med minst 1000 dollar för de flesta! Obama sa att man skulle få ha kvar sin nuvarande läkare och/eller försäkring om man så önskade. Det har visat sig vara rena lögner. Obama har efter att Obamacare blev godkänt lagt till 11 miljoner ord, det är 30 gånger så många ord som fanns när den blev godkänd!

    Nu i och med Obamacare har många blivit av med sina sjukförsäkringar. Alltså motsatt effekt. Det är alltså dyrare än förr för de som får ha kvar sin nuvarande, de finns de som blivit av med sin försäkring p.g.a att den inte uppfyller vissa krav. Nu ska unga friska människor få välja, ha försäkring och betala hutlösa priser (unga friska betalar dyrt för att hjälpa äldre och sjukare människor) eller helt enkelt stå utan försäkring.

    Obama skulle stänga ”gitmo”, vilket han inte gjort. Under Obama har fler missiler avfyrats från drones än någonsin tidigare. Under Obama har det kommit fram en massa skrämmande nyheter, även om det var relativt väntat, att USA spionerar på sitt eget och andras folk. Skulle ta hemsoldaterna från två olagliga krig. Visade sig att han först och främst ville skicka dit fler soldater. Nu har de ju faktiskt efter flera år av dödande tagit sitt förnuft tillfånga och börjar låta sina soldater återvända hem.

    Jag tror jag gjort mina åsikter kring Obama väldigt klara. Han är inte bättre än någon annan politiker. Han är en av ”dem”. Säger saker vid val för att få röster och infriar inget av det. Obama är ett skämt.

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Vad jag förstår så har inte Obama fått igenom den här reformen riktigt som han från början ville, och vad jag också förstått så är republikaner och Tea party rörelsen helt mot varje försök att ge alla Amrikaner en sjukförsäkring! Jag har förstått att Obamacare inte är som vår svenska sjukförsäkring, men jag har också förstått att den välkomnas av många fattiga och oförsäkrade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.