Marianne Johansson, Mosekälla

Stormens öga!

Det var det värsta vad det blåste i lördagsnatt!

Det var rent svårt att sova!

Vi brukar aldrig märka av blåsväder särskilt mycket här, men i lördagsnatt trodde jag att kåken skulle lyfta!

Turligt nog blåste ingenting sönder. Vi har i princip bara björkskog runtom oss, och innan den blåser av så vet jag inte vad, ja då måste det vara en sjuk björk då.

Var dock tvungen att ringa grannen på söndagen och höra om dom fortfarande var bekanta med omgivningen, eller om dom flyttat ofrivilligt i stormen? Och ja, dom hade nog känt av Hildes krafter värre än oss, då dom bor lite högre och öppnare än vi, men skönt nog så var de då kvar som våra grannar!

Vi skulle ha Vänster möte i Umnäs i söndags, men där var man strömlösa, så det blev ingenting av med det, tyvärr!

Jag skulle då ringa Bengt-Göran och säga att han inte behövde komma och hämta upp mej, men se det gick inte!

När strömmen går, blir man utan telefon i Björkvattsdalen, och på liknande vis är det i flera dalgångar där man monterat ner det fasta telefonnätet ! Det är utvecklingen i glesbygden det!

Nu ska det i ärlighetens namn sägas det att det fasta telefonnätet inte fungerar som det ska heller just nu, men det brukar det göra annars, då Hilde inte varit och härjat! Och strömmen kan ju försvinna, utan Hilde, det har vi blivit varse här i sommar  och höst.!

Såg nu här på VK att om man vill nå räddningstjänst, ambulans och/eller polis här i Tärnaområdet, ska man ta sig till sjukstugan i Tärnaby! Men om man befinner sig i ett sådant läge att det inte är möjligt att ta sig någonstans då?

Jag hävdar att alla sådana här försämringar, som slår extra hårt åt glesbygden, blivit fler med avregleringar och privatiseringar, och den här regeringens vinstkrav på även Statliga bolag!

Nu är det jakt på pengavinster som gäller, framför ansvarstagande, förståelse för olika förutsättningar, hela Sveriges överlevnad och en framtidsinsikt!

Och jag tror att denna pengavinstjakt kommer att stjälpa oss alla tillslut om den får fortsätta!

 

Nu har alla valparna som skulle flytta flyttat! I frdags for den första till Rönäs, i lördags for en till dit, och en annan for till Rebakk i Arjeplogs kommun. I går for två stycken till Dorotea, varav den ena i dag reser vidare till Sveg! Hoppas det går bra för dem alla och deras nya ägare!

Kvar hos oss stannar en liten hanhund. Han ska ta över efter sin pappa i älgskogen är det tänkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.