Marianne Johansson, Mosekälla

Varmt

Ja. nu är det + 1,4 grader och regnar istället!

Det började att regna i tisdags. Vägarna fövandlades till blöta rodelbanor! Frågan var bara om man skulle halka av eller få vattenplaning!

Har inte jag haft en fyrhjulsdriven bil, med låsbar fyrhjulsdrift, så har jag aldrig tagit mej hem i går morse!

Mosekälla vägen glänste av is och vatten!

Blå Vägen var väl ganska okej efter omständigheterna, men våran väg hör inte, av förståeliga själ till de högst prioriterade vägarna vid sådana här tillfällen.

Det ska inte vara sånt här väder nu!

Mycket hellre kallt eller snöigt!

Nu vet jag att det är svårt att få sanden att ligga kvar på vägen när det regnar hela tiden, de här dygnen har varit extrema, och man får se det utifrån det. Men det finns funderingar kring sandningen, ja, faktiskt kring vägunderhållet överhuvudtaget!

Och jag vill poängtera att detta INTE är någon som helst kritik mot Åkarna. De är nog beredda att rycka ut och göra sitt bästa när de blir utringda, närhelst det är på dygnet! När det blir så här, så är de verkligen räddare i nöden! Hur skulle det se ut om de inte fanns? Chaufförerna i sandbilarna/plogbilarna har direktiv de ska följa, de sköter sitt uppdrag utmärkt! De jobbar häcken av sig när det behövs!

Vad jag undrar över det är direktiven runt hur våra vägar ska skötas?

När man hör att på andra sidan gränsen är vägarna svarta av sand, och här är vägarna sandlösa, eller sparsamt sandade?

Hur mycket får vägunderhåll på våra vägar här i  Tärnabyområdet kosta?

Jag tycker att man kan se en försämring av vägunderhållet generellt, och jag anar att det beror på anslagen till våra vägar, och med tanke på den ökade trafiken, inte minst långtradartrafiken, så är ju det förskräckligt!

Man riskerar människors liv hellre än att ploga och/eller sanda mer??!!

Till alla er som svär över att inte plogbilen/sandbilen kommer så ofta som ni önskar! Att det inte hyvlas och/eller grusas, att vägarna faller samman, klaga hos våra politiker i regeringen och riksdagen, klaga inte på åkarna/chauffören!

Till alla er som är, och har varit ute och kämpat med våra vägar nu i detta grisväder, och som ska kämpa fortsättningsvis i vinter vill jag bara säga TACK FÖR ATT NI FINNS OCH GÖR DET HÄR JOBBET!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.