Marianne Johansson, Mosekälla

Jerringpriset!

Nu är jag sur, dålig förlorare, ja kalla det vad ni vill!

Men jag tycker inte att golf är en riktig sport! För mej är golf de rikas förströelse, där man kan knyta affärskontakter och tjäna ännu mer pengar! Fördomar? Förvisso, men det är dyrt att överhuvudtaget få tillgång till en golfbana för att kunna börja spela golf!

Utan att veta, så tror jag aldrig att en golfare utsätter sig för de fysiska och psykiska påfrestningar som en längdåkare ex, utsätter sig för!

Golfarens svettpärlor kommer nog mer av solen som steker honom/henne där på golfplanen, än av riktig kraftansträngning, både fysiskt och mentalt!

Som ni förstår så röstade jag inte på Henrik Stensson till Jerringpriset! Tycker inte att han skulle bli årets manlige idrottare heller, eftersom jag inte ser golf som en riktig idrott!

Men är verkligen Stensson Svenska folkets favorit idrottare?? Nä, jag tror bara att golfförbundet lyckades få sina medlemmar att ringa och rösta besinningslöst! Och de har ju råd…….

God natt sov gott!

8 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Det är nog fler i Sverige som äger golfklubbor än längdåkningsskidor, 100-falt fler. Det är där det klämmer. Inte ens i mina hemtrakter finns längre särskilt många som äger längdlöpningsskidor. Ser man en karl härikring träna på längdlöpningsskidor tror man att det är ett UFO. Och 8 milj svenskar har gröna vintrar numera. En kampanj från golfförbundet har pågått i månader för att få golffolket att rösta på Stenson. Håller med dina tankar om puttarfolket. OK, visst är de bästa skickliga men de orkar inte dra omkring sin lilla utrustning själva utan har anställda uppassare, s k caddies. Vilken yrkesbeteckning! Det finns golfare som tillhört världseliten i 40 år trots rejäl ölkagge. Svenskarna är ganska förhäxade av ”bolla, bolla, bolla”. Det är ju bara att titta på sportspegeln i TV. Bollar som går i måååål än här än där runt hela jordklotet. Kul tidsfördriv men idrott? Nä dra mig i tafs-n! Varför inte galapriser till kortspelare?

  2. Lennart Karlsson

    Hej!
    Det är ju hela omröstningsförfarandet som är åt h-e!
    Skulle riksdagsvalet gå till på det här viset blev det nog i stort sett bara moderater i styret.
    En röst per person skulle nog medföra helt annat resultat.
    Som det är nu så är det ju kapitalet som styr resultatet..
    Det handlar ju idag bara om köpta röster.
    Tycker att man tigit allt för mycket i media om detta,

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Alldeles riktigt! Naturligtvis ska det vara en röst per person, det kan inte vara omöjligt att uppnå! När en person kan rösta 13 gånger på samma kandidat, förloras ju allt värde med priset tycker jag!Jerringpriset är inte Svenska folkets pris, det är de som orkar och kan rösta mests pris!

  3. Agneta

    Att tävla om diverse publikpriser och utmärkelser är knivigt inom både idrott, musik och övrigt.

    Själv tyckte jag golf var något konstigt som verkade tillhöra en annan samhällsklass än min.
    Men idag är det bästa sättet jag kan utöva motion och avkoppling på under sommaren. Bonus är de sociala kontakterna som sträcker sig över flera generationer.

    Vår golfklubb i Gunnarn drivs helt ideellt så jag får min lott av ideellt arbete också.
    Kan nämna att vintertid så åker jag skidor på det ideellt dragna kortspåret eller på de fina skoterlederna som också sköts ideellt till stor del. För mig är kostnaden för idrottsutövning relaterat till var man bor.
    Och nää, jag tillhör inte dom högavlönade..

    Oavsett hur man jämför idrottsprestationer eller kulturarbetare så blir valen subjektiva…

    Hälsar alla välkomna att prova på att golfa hos oss:)

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Ja visst är mitt jämförande högst subjektivt!
      Men det låter ju bra för er i alla fall, med era ideella satsningar!
      Lycka till med det!

  4. H-P Carlson

    Var och en kan tycka som de vill om golf är en idrott eller inte. Träningsmässigt ligger golfarna långt över längdåkarna i timmar räknat. Man kan fundera om schack är en idrott – tänk om den norske nye schackvärldsmästaren varit svensk! Hade han varit värd Jerringpriset då?
    Dessutom: jag är ordförande i Västerbottens Skidförbund. Som sådan vet jag att vi inom Svenska skidförbundet organisarar knappt 200 000 medlemmar. Golfförbundet har mer än dubbelt så många medlemmar. Jag vet också att det i världen – globalt – finns mångdubbelt fler golfare än längdåkare och att konkurrensen i världstoppen är mångdubbelt hård jämfört med längdåkningens. Där det finns fem eller tio längdåkare som kan vinna femmilen i OS finns det 50 golfare som kan vinna British Open.

    Men jag röstade på Johan Olsson….

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Förlåt, jag har inte varit inne här och kollat förrän nu, så jag har inte sett din kommentar!
      För mig är schack ett spel, men det är ju som jag ser det!
      Nej, jag kan mycket väl förstå att det inte är så många som åker längdskidor på elitnivå. Att åka skidor i världstopp är att leva på gränsen, både fysiskt och mentalt! Jag beundrar det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.