Marianne Johansson, Mosekälla

Nazisthotet!

Sitter och ser på Debatt, och hör hur både SÄPO och liberala politiker/debattörer nonchalerar nazisthotet! Istället skriker liberaler om kommunister och farliga vänstergrupper, gott så, men varför vägrar liberaler att se nazisthotet? Det är dessa högerfalanger som faktiskt dödat i Sverige!

Det är skrämmande att höra på denna debatt!

Nazismen i Sverige och Europa, är ett betydligt större hot för Sverige och folket som lever här, än vad Putin och Ryssland är!

7 kommentarer

  1. Peter Math-Reinhardt

    Hejsan Marianne,
    jag vill kommentare din blog NAZISTHOTET om lidt, men jeg fortaelle dig hur jag ar. Jag skriva till dig fran Philippines, men jeg flyttar till 1. maj till Mosekalla. Jag ar en gamla dansk pensionar som soker et stilla liv och skriva om livet och mig selv. Vi motes sakert framover och det vill glaede mig at saga HEJ .
    Jag er fodt och opvokset i Hamborg, men jag emigrerade til Danmark naar jeg var 18 aar gamle. Jag kunne dengang se den begynende Nazihotet i Tyskland och ville ikke stanna i dette land, men Nazihotet har forfulgt mig gennem Europa. Tyskerne ser idag mere den fare, men har ikke gjort meget for at stoppe denne det i mange aar.. Forbyde i Sverige alla former for Nazi- foreninger og slaar haard ned paa med at faengsle den slags mennesker. Hvor er SAPO ? Hvor er Regeringen?

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Välkommen hit får jag väl säga då!
      Jag önskar också att man skulle ta Nazismen och dess illgärningar på större alvar. Det känns tyvärr som de kan härja ganska fritt i vårat land!

  2. Mr Cool

    Marianne, för mig är det svårfångat varifrån du får näring till din nazistnoja. Jag har ett hyfsat stort socialt nätverk, träffar kunder såväl som leverantörer samt är över åren ganska berest men jag har ALDRIG i hela mitt liv träffat en nazist. Men om du per definition menar att man är nazist bara för att man vill minska invandringen så känner jag massor men den logiken är lika långsökt som att man skulle vara miljöpartist bara för att man tycker det är för mycket bilar då man ska ta sig till jobbet. Däremot har jag träffat kommunister som säger sig vilja ta över företagen med VÅLD samt gärna i röda vänners lag vilja storma rika personers hus i Djursholm för att bryta upp kassalådan och ”fördela” det som finns i den likväl som jag sett detta maskerade patrask som kastar sten och klottrar. Jag ser det heller inte så enkelt att alla i det röda laget är givmilda och empatiska människor medans de blå är egoistiska och giriga. Så enkelt är det inte och jag är helt övertygat om att alla partier utifrån den egna ideologin vill skapa ett bra Sverige och det inkluderar även SD och V.

    Men ideologierna kan snudda varandra och du nämnde att det var lika illa att ha k-pistpipan uppkörd i magen från en nazist som en kommunist (i min familj har vi bara erfarenhet från det senare) men så här kan en ideologi kort beskrivas:

    – Vi kräver förstatligandet av alla bolagiserade företag.
    – Vi kräver vinstdelning i storföretagen.
    – Vi kräver snabbt överförande av de stora varuhusen till kommunal ägo.
    – Vi kräver en avskaffande av jordränta och förhindrande av spekulation med mark och jord.
    – Staten ska ansvara för ett höjande av folkhälsan.
    – Allmännytta före egennytta.

    Punkterna nedan är tagna från Adolf H, Nationalsocialistiska Arbetarepartiets partiprogram, slående likt det man kan läsa i vänsterpartiets partiprogram!!!

    Ditt exempel i Håkans blogg över Kinas ekonomiska resultat kontra USA:s haltar betänkligt m.h.t. till befolkningsmängden i respektive land (Kina 1,4 miljarder kontra USA:s dryga 300 miljoner). Om man ser BNP per capita som bäst inkluderar människors välstånd i respektive land så är Kinas resultat uruselt och det påvisar helt enkelt vilket system som är överlägset. Till sist har du helt rätt i att jag avskyr kommunism eftersom i dess spår följer avundsjuka, korruption, förtryck, misshushållning och miljöförstöring. Epitetet HAT sparar jag till annat.

    • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

      Min ”nazistnoja” grundar sig i vad nazismen/ högerkrafter ställt till med i världen historiskt sett, och även i nutid. 14 mord inom en tioårsperiod i Sverige, och till det ett flertal våldsbrott, hot, misshandel……Polisens statistik. Även det fakto att polisen, SÄPO, borgerliga politiker verkar strunta i det som faktiskt händer, vill inte se hur högerkrafter mördar och hotar, det ger mig noja! Men jag förstår att du inte förstår det, eller ser det på samma sätt som jag.
      Du spottar omkring dig ett kommunist hat, som varken känns seriöst eller sakligt! Det blir bara just kommunisthat!
      Det ger inte kommunismens verkliga offer någon upprättelse precis!
      Det är också väldigt komiskt att du inte ser att det du avskyr i kommunismen, finner du igen i kapitalismen! Girighet, mycket ska ha mer till vilket pris som helst!
      Jag tror nog att de som räknat på Kinas ekonomiska utveckling vet vad de talar om, de tror också att Kinas ekonomi kan komma att växa om USAs på ett par år!
      USA är väl världens mest skuldsatta land snart, vilket inte heller är en ovanlig biverkan av kapitalismen!

      • Mr Cool

        Marianne, avslutningsvis undrar jag vilka 14 mord du avser och eftersom jag läser samtliga stora dagstidningar dagligen och följer nyheterna noga så har alla dessa gått mig förbi.

        Vet du varför jag går till jobbet varje morgon även om jag inte känner mig helt kurant, jobbar över och ofta gör några extratimmar på helgen? Jo, det är för att få det bättre, kunna köpa saker till familjen samt kunna ha en god boendestandard i ett område där invånarna delar mina värderingar. Du kallar säkert dessa drivkrafter för girighet men det är ungefär samma drivkraft som en idrottsman/kvinna känner att hela tiden förbättra sig. Vänsterideologi går ut på att alla skall dela på femteplatsen oavsett prestation. Vår idrott skulle dö ut om vi bedömde på detta sätt eller kvoterade. I likhet med detta så är för höga skatter förödande eftersom då finns inga som helst incitament att anstränga sig. Jag har aldrig hört en vänsterpartist säga orden ”nu skall vi ta i och prestera bättre” utan det handlar alltid om att jobba mindre och kasta över bördor på andra (det kallas visst solidaritet).

        Visst har Kina utvecklats från ingenting till en ekonomisk stormakt i kraft av sin väldiga befolkningsmängd men metoderna för att nå dit har till stora delar varit kapitalistiska.

        Men att du publicerar mig visar på att du har ett stort mått av ärlighet till skillnad från flera av dina trosfränder vilket hedrar dig. Det är för mig helt ok att ”tycka olika”.

        • Marianne Ronnhed Johansson (inläggsförfattare)

          Enligt SÄPOs egen statistik och kartläggning misstänks Svenska nazister för 14 mord och dråp under perioden 1999-2009. Jag vet inte i hur många av dessa fall man faktiskt kunnat straffa någon. Journalister och politiker står under konstant hot från högerextremister/ nazister! Journalister undviker att skriva om vissa ämnen av rädsla för repressalier från dessa grupper. Trots detta väljer SÄPO att ge högerextrema/ nazister fullgott skydd när de manifesterar under ex kristallnatten??!! Men låter vanliga Svenskar stå oskyddade?? Och så här ser det ut i fler länder i Europa. Har hört liknelsen att Europa i dag, är ungefär där Europa var före andra världskriget! Visst finns anledning till ”nazistnoja”!!Men du är tyvärr inte ensam som inte vill se detta som ett hot.
          Jo, jag går också till jobbet för att kunna försörja min familj, jag jobbar som du ser nätter, vilket faktiskt är ganska slitigt. Jag jobbar också helger, och det har hänt att jag jobbat extra! Att inte unna andra, att som arbetsgivare driva på sina anställda till omänsklighet, och inte betala dem en lön de kan leva på! Att som arbetsgivare kräva av sina anställda att de ska vara livegna mot företaget, det är några ex på vad jag anser är girighet.
          Att inte vilja dra sitt strå till stacken och betala den skatt man ska i det land där man lever och utnyttjar välfärdsystemet i, är också girighet.
          Vi i Vänsterpartiet vill att alla ska ha ett jobb att gå till, men när man inte har det, eller kan det, ska det finnas ett skyddsnät som stöttar en. Din syn på att människor gärna går utan jobb för att leva på sjukbidrag eller A-kassa säger allt om din människosyn, och det är inte vackert! Det finns inte en chans att försörja sig på dessa ersättningar! Att arbeta är bra för ekonomin och självförtroendet, det är många som knäcks psykiskt av att gå arbetslös eller sjukskriven! Du spottar på dem!
          De behöver kunna leva även under denna svåra period, för att kunna komma igen och arbeta!
          Vad det gäller Kina och deras växande ekonomi så stämmer det att man från 1978 initierade mer marknadsekonomiska planer, men likväl är Kina en kommunistdiktatur!
          Så jag vet inte om dessa framgångar är så mycket att hurra för?! Klassklyftorna i Kina är stora, liksom i andra diktaturer och även i USA. Jag säger ju att jag har svårt att se skillnaden mellan höger/vänster diktaturer, det handlar bägge gångerna om makt, pengar och förtryck av människor! Ingenstans i dessa länder är det okej att tycka olika!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.