Marianne Johansson, Mosekälla

18 mars i dag!

Min pappa skulle ha fyllt 84 år i dag, om han levat.

Det är soligt och fint väder i dag, men kallt i luften, och ganska kallt om nätterna.

I kväll har Vänsterpartiet Storuman- Tärnaby årsmöte, så vi ska åka ner till Tärnaby på nån timme.

Vi har ett valår framför oss, så vi måste väl skärpa till oss lite. Vi har fått en del nya medlemmar, vilket är glädjande.

Det går bra för Vänstern, så bra att till och med riskkapitalisterna vill komma med oss !!

Ja, visst blir man lite förvånad, har han inte hört att Vänstern är emot vinster i välfärden?

Men självklart ska alla få välja fritt vilket parti man vill tillhöra, men ibland kommer verkligen ens fördomar på skam!

Vänsterpartiet är ett parti som det finns många fördomar emot, inte minst när det gäller kommunist kopplingen!

Att Vänsterpartiet, som enda riksdagsparti, har haft ett massivt tryck på sig när det gäller partiets helt klart, mörka förflutna, och faktiskt försökt göra upp med detta, verkar tyvärr ha gått många förbi!

Jag tror att detta är någonting som vi, dagens Vänsterpartister, tyvärr får leva med, trots att vi inte har haft, eller vill ha den kopplingen.

Det är alltid ett argument mot oss när andra tryter, och  eftersom Vänsterpartiet är ett hot mot girigheten, så är det många som hela tiden blåser liv i Vänsterspöket! Tröttsamt, ja, det flyttar  fokus från debatten, och det är väl det som är meningen!

Men som jag ser det är det endast Vänsterpartiet som har en politik som gynnar de som inte har så mycket sedan tidigare, gynnar arbetarna, småföretagarna, pensionärerna, sjuka, arbetslösa, alla svaga grupper och får hjulen att snurra! Det enda parti som på alvar ser till solidaritet och jämlikhet!

Därför är jag Vänsterpartist.

2 kommentarer

  1. B-G. Burman

    Att vi vänsterpartister ofta blir kallade för kommunister trots att vi tar avstånd från kommunismen är direkt kränkande. Dessa påhopp är endast fumliga försök att flytta focus från sin egen fläckiga historia.
    Jag påstår att alla partier i Sverige har sina egna lik i garderoben.
    Jag har däremot aldrig hört att någon från Bondeförbundet (nuvarande C) blir kallad för nazist trots att Bondeförbundet troligen var det mest nazivänliga partiet i Sverige.

  2. B-G. Burman

    I Folkbladet tisdag 18 mars på ledarsidan hade Fredrik Jansson raljerat över Mattias X Lundbergs ställningstagande att bli medlem i vänsterpartiet.
    Slutklämmen löd. Citat: Och har min företrädare och Lundbergs hustru – Lena Sandlin Lundberg – närt en kommunist vid sin barm ? Slut citat.
    Det är oroande när en ledarskribent avslöjar sitt eget lågvattenmärke genom att sprida osmaklig högerpropaganda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.