Monica Wahlström, Vännäs

Lekpark i Vännäs

Under min korta sommarsemester har vi spenderat tid med vår lille snart 5-åring. Några riktiga höjdare har varit besök på spännande lekplatser. Dessa är det dåligt med i Vännäs.

Jag har tänkt i dessa banor, och särskilt efter besök på Äventyrslekparken vid Nydala i Umeå.

I dagens valdebatt kom frågan upp, och i princip utlovas fräscha lekparker av samtliga politiker.

Om jag kommer in i fullmäktige kommer jag dessutom att driva frågan. För drivs den inte blir det inget, oavsett vad man säger i en ja/nej-fråga på en radiodebatt.

För min egen del har jag har redan börjat fundera över bra platser. Äventyrslekparken i Umeå är en alldeles fantastisk plats för en 3-5-åring, och säkert en bit upp i åldrarna. Något liknande behövs för Vännäs barn! Om man sedan ska förbättra en befintlig lekplats eller skapa en ny, och exakt hur det ska gå till, hur det ska finansieras och liknande har jag ingen aning om. Men, jag kommer att se över denna fråga!

Rösta på folkpartiet den 19 september, och kryssa nr 4 :-)))

5 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Det är bra att du tänker driva en sån fråga. Jag har själv funderat i de banorna varför det finns så dåligt och framför allt så omoderna lekplatser.

    Vi har fantastiska grönområden nära oss och välfungerade lekplatser skulle dra till sig mer folk.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-24 18:04)
    Ja, det är en fråga som kan verka liten och obetydlig – tills man står där med barn under sisådär 6-7 år. Då kan en lekpark vara ett paradis, och en shysst rutschbana (eller ”rutschelbana”) vara drömmen…

  3. Vännäsbo

    Både lekpark och ”sjöutsikt till alla, som vill ha det” nu kostar Fp på, vad skall borgarkollegorna säga! Spara, spara, spara är ju melodin hos högerfalangen just nu i den pågående Vännäspolitiken (inte i valrörelsen kanske)

  4. Monica Wahlström

    Svar till Vännäsbo (2010-08-24 21:39)
    Alla partier lovade lekpark. Jag har i mitt inlägg inte LOVAT en lekpark, men lovat att jag ska driva frågan. Jag skriver också att jag inte vet hur det ser ut runt finansiering. Det ska jag se över. Det kanske går att hitta sponsring?
    Sjöutsikt till alla-ja, det handlar ju om att bereda sådana möjligheter. Fp vill inte bygga och finanisera hus åt folk och låta dem bo gratis, det kan jag försäkra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.