Monica Wahlström, Vännäs

Missbruksvård

Den särskilda utredaren angående alkoholpolitik och missbruksfrågor Gerhard Larsson skriver en debattartikel i DN idag.

Ett citat: "I vissa landsting anses inte behandling av missbruk eller beroende vara ett ansvar för hälso- och sjukvården, utan för kommunens socialtjänst, vilken saknar möjlighet att ordinera behandling med läkemedel. Detta kan vara en orsak till att personer med problem alltför sällan eller sent söker professionell hjälp."

Det låter lovande med en rejäl översyn kring detta! I debattartikeln lutar Larsson åt att anse att ansvaret ska läggas över helt på Landstinget. Vissa delar antar jag att socialtjänsten aldrig kan fråntas, så SAMARBETET blir väsenligt… Ska bli spännande att ta del av utredningen i dess helhet framåt jul!

2 kommentarer

  1. GunnarHHansson

    Regeringens utredare visar på alkoholistens förnekelse av sitt sjukdomstillstånd. Fokus är på vård och behandling av sjuka, inte mig som en förljugen kålsupare. Utredaren förnekar PROBLEMET, att folk dricker allt mer för att lindra sin tilltagande vardagsångest. Det kan nu inte regeringens utredare göra något åt. För denne stödjer i tysthet det omänskliga samhälle som skapar alkoholister.

  2. Monica Wahlström

    Svar till GunnarHHansson (2010-08-26 07:59)
    Hej Gunnar!
    Det finns många idéer runt missbruk, det är ingen enkel sak… I kommunernas slimmade ekonomi är det heller inte enkelt. Jag hoppas på någon form av ingripande på området från regeringshåll. Ska som sagt bli intressant att läsa utredningen när den är klar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.