Monica Wahlström, Vännäs

Angående badhus i Vännäs…

Jag klistrar in en text från hemsidan för Folkpartiet i Vännäs:

Badhus är en fråga som starkt engagerar vännäsborna. I Folkpartiet värnar vi om Vännäs framtid, och kommer att medverka till att ta ekonomiskt ansvar om vi hamnar i majoritetssamarbete. Därmed går det inte att utlova en konkret tidpunkt för ett badhus. Men, Folkpartiet vill medverka till att se över möjligheterna för vad det innebär med ett badhus, och med utgångspunkt från modernt miljötänkande. Frågan är inte ny, läs följande citat från en tidigare för Folkpartiet förtroendevald, Sture Gottnersson:
 

” Tidigt i mitt politiska liv, i mitten på 1960-talet, försökte jag mig på att föreslå byggande av badhus i Vännäs, enda kommunen i länet som saknade denna nödvändiga aktivitet. Redan när Vännäsbadet låg som förslag hade jag uppfattningen att man hellre borde satsa på ett badhus, med möjlighet till åretrunt-användning. Tanken på ett badhus kom till när Umeälven reglerades och tog bort våra naturnära badplatser, Älvdala m fl.

 

Åren har gått, frågan har då och då dykt upp som ambition i politikerkretsar, men har som känt fått stå tillbaka för andra önskemål och nödvändigheter. Nu senaste projekt, en konstgräsplan.

 

För folkhälsan, barn- och ungdomsaktiviteter, simundervisning, rehab-träning, listan skulle kunna göras lång, är min dröm fortfarande att få besöka badhuset i Vännäs. ”

 

Jag delar Stures dröm!

 

4 kommentarer

  1. Insatt Vännäsbo

    Eftersom att Vännäs är en av de mest föreningstäta kommunerna, där båda killar och tjejer har hög andel som spelar fotboll så är konstgräset en mycket bra lösning!

    Ang bad eller inte, jag vet att alla partier vill ha ett badhus i någon form. Men ett badhus ligger ganska långt bort ifrån dagens budget.
    FP med de andra borgarna som går till val på en stor besparingspolitik i Vännäs kommer omöjligt att kunna bygga. Till följde av er så har ni kommit med besparingskrav som kommer leda till uppsägningar inom kommunen, skola, vård osv. Prata realitet, inte flumpolitik!

  2. Sonja Eriksson

    Jag delar samma dröm. Men som det ser ut just nu så verkar det långt borta. Vad gäller att jämföra med konstgräsplan så handlar det om att jämföra äpplen och påron. Vi får många konstgräsplaner för vad ett badhus skulle kosta. Badhuset har allså inte stått tillbaka för en konstgräsplan.

  3. Monica Wahlström

    Svar till Insatt Vännäsbo (2010-09-03 08:15)
    Hej du insatte vännäsbo. Jag kopierar helt enkelt in några rader från själva inlägget:

    I Folkpartiet värnar vi om Vännäs framtid, och kommer att medverka till att ta ekonomiskt ansvar om vi hamnar i majoritetssamarbete. Därmed går det inte att utlova en konkret tidpunkt för ett badhus.

  4. Dennis

    Synd att den sittande majoriteten under lång tid vanskött ekonomin till den grad att det inte finns några pengar till någon satsning för att göra våran kommun mer attraktiv. Det är förjävligt. Ändå beskattar man vännäsborna 2 kr mer än en svensk genomsnittskommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.