Monica Wahlström, Vännäs

Mer kapital och företag!

Ja, det är nog så att även kommunalpolitk, särskilt i Umeå som är en storstad i Västerbottensperspektiv, kan vara spännande!

Att nedlåtande prata om någon som "snuskigt rik" för att sedan vilja ångra sig lite, det är nog inte så lyckat om man pratar med en journalist, Tamara Spiric! Men, alla ska väl medietränas!

I en kommentar till förra inlägget har en överraskad vännäsbo skrivit att ungvänsteranhängare skanderat "ned med kapitalet" och "hata företagen". Är det sådan retorik som är gällande inom ung vänster? Fortfarande? Jag hoppas innerligt att så inte är fallet, för utan kapital och utan företag, och då menar jag NYTT kapital och NYA företag, ja, då går vi en dyster framtid till mötes häruppe i norr. I karga Västerbotten, men vikande befolkningsunderlag.

Det var uppfräshande att se ett inslag om Arjeplog. Dit kommer tusentals testbilsförare med medfölje tack vare all snö. Och om Jukkasjärvi, där isen omsätter miljoner och genererar många tusen besökare varje år till ett regelrätt kallhål.

Vad kan Vännäs göra för att LOCKA kapital och företag? Det hoppas jag att även vänstern vill engagera sig i! Det tror jag att vänstern i Vännäs är intresserad av. Även om det skulle vara i form av kapital från Balticgruppen!

För – ska vi ha välfärd även för våra barnbarn – då måste vi nog se till att ha något att ta av!

6 kommentarer

 1. Andreas Jansson

  Vänsterpartiet har en bra politik för företagare, det tror jag att även du vet.

  Jag förstår inte ditt inlägg, som jag ser är ett inlägg som enbart baseras på ”skitsnack” och ”kommentarer”, trist!

 2. Monica Wahlström

  Svar till Andreas Jansson (2010-10-19 13:13)
  Det är nog inte mitt mest lysande inlägg, det ger jag dig rätt i! (man hinner inte alltid så mycket på lunchen som man förutsätter….)

 3. Förvånad

  Men Andreas, var inte du och lyssnade på de som uppträdde den eftermiddagen – för det var ju precis så det lät!

 4. Andreas Jansson

  Förvånad:
  Jo jag var där, jag lyssnade på alla som talade, det var Maja från Vänsterpartiet i Vännäs, sen en företrädare för SSU och en från Ung Vänster.

  Ingen sa varken ”hata företagen” eller ”ned med kapitalet”. Däremot pratade alla om regeringens nedrustning av arbetsskyddet, osv.

 5. Linda Hedlund

  Kul att du nämner Tamara – jag läste Teknisk Fysik i Umeå med hennes storasyster Tatjana 1996-2001 och träffade Tamara någon gång. Kommer ihåg att jag tyckte hon hade så enormt vackert förnamn. 🙂 Världen är liten! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.