Monica Wahlström, Vännäs

Lång tung dag i Vännäs kommunfullmäktige

 Gårdagen inleddes med valberedningsmöte kl 9.15 och klockan var nog runt 21 innan det blev hemfärd. 

Det var en lång debatt. Det var glädjande många åhörare, och många som tog chansen att ställa frågor på allmänhetens frågestund. Naturligtvis var det förslaget till nedläggning av byskolor som lockade den stora allmänheten. 

Debatten var lång, bitvis tung. Och lång. Folkpartiet försökte tydliggöra att vi inte vill ha en kommun som lägger förslag som påverkar människors vardag så snabbt så man inte hinner vara delaktig. Eller så att kommunen inte hinner bjuda in till delaktighet. Jag återkommer till detta mer under morgondagen!

Det var en annan sak som blev påtaglig. Många avsägelser. Flera kvinnor. Vissa kvinnor i församlingen. Få som talade. Många män som talade. Länge och ofta. 

Självklart är det viktigaste att åsikter kommer fram. Men det kändes inte bra att det var en kvinna som besvarade en direkt fråga från en annan ledamot, och att den enda andra kvinnan som ens stod i talarstolen var jag. 

Jag gissar att många av allmänheten som var på plats idag är besvikna. Jag gissar att vissa känner en olust. Kanske till och med ett politikerförakt kan börja gro hos den mest besvikne.

Men jag hoppas att någon också kan få den lilla sparken i baken och vilja engagera sig.

För den samling herrar som talade igår, är i stor utsträckning den samling herrar som leder och styr vår kommun. Jag säger inte att de gör allt dåligt. Vi får vara väldigt glada att någon sätter av 12-timmarspass och otaliga sammanträden. Alla har ett genuint engagemang. Det är dock ett faktum fler behövs. Du behövs. Särskilt om du är missnöjd!

Kontakta gärna mig om du vill vara med i Folkpartiet – 0730781724

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.