Monica Wahlström, Vännäs

Respekterar DU handikapparkeringarna i Vännäs?

 Det var många som ställde frågor angående byskolorna på allmänhetens frågestund i måndags. 

En fråga skiljde dock ut sig. Det var en pappa till en blind pojke. Han berättade från hjärtat om sin oro och sitt ansvar för att lära sin son att ta sig fram i trafiken, och över huvudtaget bland gator och in- och utfarter. Att det naturligt blir nödvändigt med skjutsande i många sammanhang och att han då är beroende av handikappmarkerade parkeringsplatser. Att många vännäsbor inte respekterar de handikappmarkerade platserna förstod vi på hans anförande. Han ställde därmed frågan till kommunalrådet om hur detta ska kunna lösas.

Svaret handlade om att det i första hand är vissa privata fastighetsägare som har avtalat om bötesfällning av felparkerade bilar, i vissa fall även kommunen, men att det i övrigt inte finns något system för kontroll angående detta.

En stark uppmaning till oss alla RESPEKTERA HANDIKAPPARKERINGARNA!

 

 

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Svar till Bengt Fransson (2013-03-01 19:51)
    Jag tror att polisen enbart överväger böter för felparkerade bilar om det är trafikfara hur bilen är parkerad.

    I Umeå är det ju företag som sköter böteslapparna. I Vännäs finns ju Umevakt på vissa ställen, då avtalat med fastighetsägare.

    Ingen i kommunen kan vad jag vet i övrigt förlägga böter. Så, det handlar mycket om du och jag, och att ha den medvetenheten med sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.