Vem har ansvaret för energifrågan i Sverige – inte Ygeman säger Lennart Holmlund

För att jag ska slippa upprepa kommentaren till Lennart och hans blogg beträffande laddning av elbilar, tillgänglighet och även det jag ifrågasätter vilket du kan blida dig en uppfattningen sammantaget om om du läser LH blogg:

Nu gäller det att få riktig fart på snabbladdningar för el bilar. Vem har ansvaret

Avsikten är inte att ställa till bråk eller på annat sätt trilskas, avsikten är få fram ansvaret. Ygeman påtalade ”branschen” i princip varje fråga Jens Holm ställde. Några riktiga svar gick inte att få och tyckte han något ansåg han ”branschen” gjort tillräckligt. Beträffande de olika betalningssystemen som Holm påtalade Ygemen att det säkert kunde gå att ”tanka” genom en app. Så alltså har du ingen smartphone eller nätet inte är åtkomligt av någon anledning kan du inte tanka din elbil? Sedan sa han också Ygeman att lite längre fram (låtsades veta lite mer än vad han egentligen gör) att bilarna automatiskt skulle ha någon typ av sändare och man kunde därmed ”tanka” automatiskt på så vis, men framtill dess då?

Det var inga riktiga svar och när det gällde energin surrade han mestadels om hur KD och M lämnat den energiuppgörelse som fanns och beklagade detta. Han menade dörren stod öppen för diskussioner, men underförstått på S+MP:s villkor. Han vet vad både M och KD sagt, de vil inte ha någon vindkraft för de tror inte på säkerheten i försörjningen av stabil el. Det låtsades han inte om. Ygeman och sossarna är mest intresserade få andra med sig, givetvis går det åt fanders slipper de själva stå där med skammen. Nä dra in så många som möjligt i deras närmast fantasiprojekt där elbilarna/hybriderna blomstrar, men utan planeringar vare sig för laddningar eller system för betalning där alla med elbil/hybrid kan ”tanka”.

Så kärnan i mitt inlägg. Holmlund säger att Ygeman inte har något ansvar för laddningar, hur man laddar sin elbil och staten har inget ansvar i detta. Nähä, varför har man då en energiminister, eller ministrar över huvud taget om det inte är just dessa som är folkets tjänare, inte tvärtom. Holm påpekade dock att det är Transportstyrelsens ansvar, vilket också i viss mån Ygeman förstod och pengarna som Trafikverket har att hantera är de skatter de får in på ett eller annat vis, vill säga ur statens kassa. Ygeman och Holmlund har fel och inbitna sossar som de båda troligen är vill de inte hjälpa till lösa problemet. Någon annan…känns retoriken igen? Jag tycker det är jättesvagt av ett så pass etablerat parti som de ändå är och vill också inte sent påpeka det själva.

Folkets förtroende lär sjunka rejält när de hanterar viktiga frågor som dessa som strunt.

Holmlund har naturligtvis slutat med politiken, men borde veta bättre, eller inte svara så ”snävt”.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.