Miljö- och klimatpolitiken måste fasa ihop med den ekonomiska

Det är lätt att säga vi ska stoppa alla utsläpp. Men betänk hur många får inte sina utkomster härifrån? Vilka ersättningsjobb skulle eventuellt finnas? Plocka pinnar, kvist och kottar i skogen, eller andra s k ”gröna jobb”. Vem eller vilka skulle det betalas av och skulle vi kunna förlita oss på ”den svenska modellen”? Det är naturligtvis en utopi tro detta att pengar skulle omvandlas eller finnas till och när vi ”stänger ner” allt som idag ger inkomster och arbete.

Jag finner det som ingen har någon plan för detta. Man får det låta bra, men verkligheten är en annan. Nu också Sverige när vi förlitar oss på våra naturresurser i ännu högre grad, kommer dessa att räcka evinnerligt? Så klart inte och vad gör vi då?

Det man skulle kunna tänka sig att politikerna, de som ”försöker” styra landet och alla riksdagsledamöter kunde göra, är att de skulle jobba ideellt. Åstadkommer man ingenting ska man inte heller ha någon lön, ingår inte det i den svenska modellen?

Jag tror inte nämnvärt på några större förändringar då man just saknar en plan som fasar ihop med löner och tillväxt. Inlägget här kan ses som ett försök, eller ge nyanser hur det borde vara. Jag har inte någon helhetslösning. Har Per Bolund och MP det eller sittande regering så träd fram och berätta. Jag tror inte någon har någon komplett lösning. Det mesta lutar åt kvalificerat svammel.

Hittills bara ökar utsläppen. Inte minst tillverkning av nya bilar skjuter explosivt i höjden, tillika de giftiga batterierna som kan bli ett ännu större miljöproblem med tiden. En häst, en kärra och tömmar kanske är framtidens melodi.

Vad är förnybart – malm och dess utvunna metaller? Icke! Skog, växter, havre och alla slags sädesslag är detta. Så tänk om vad som verkligen är hållbart. Inte heller vatten betraktas av EU som förnybart. Vad är både förnybart och hållbart i längden? Finns det något idag som vi inte skövlar? Jordens resurser är hårt ansatta redan. Jag tror ingen har en lösning hur vi borde leva. Kör på tills det tar stopp blir nog det som slutligen händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.