Lappland 1/4 av Sveriges totala yta

Invånarantalet uppges till 91 300 år 2017 (89 300 2020, minskning). Jämför siffran 675 000 icke ”arbetande” ser vi den är över 7 ggr större. Varje människa i arbetsför ålder ” bara” i Lappland skulle sakna arbete plus stora dela av övriga Norrland. Vi kan undra vart alla resurserna går? Ändå har vi norrlänningarna alltid ansett som tärande och blivit tvingade flytta dit jobben finns,. Det är ingen som säger något nu ( ialla fall inte mycket) när det ser ut så här och vi får gissa det är främst i våra städer neråt landet.

Varför finns inga jobb här, eller vad beror det på då människor saknar jobb och inkomster, istället för att leva på bidrag? Har hela den yngre generationen som växt upp, även de som äntrar landet aldrig arbetat där man eventuellt måsta använda sina fysiska krafter. Eller finns inga såna jobb längre utan istället har de ersatts med bidrag?

Det är en minst sagt stora resurser som direkt slösas bort. På Mp:s agenda säger man nu att man vill öka bidragen och i dessa skulle högre bostadsbidrag och barnbidrag ingå. Allt för som man säger ”minska klyftorna” och underförstått människor har råd köpa de eftertraktade prylar som Mp menar vi måsta ha i den nya värld de tänker sig. Däribland ingår elbilarna här, om inte det största skälet. Detta går ju inte fortsätta på inslagen linje som nu det ser ut. Endera måste fler jobb till och varför skryter Mp att de ”gröna” jobben ökat då det ändå ser ut som det gör?

De har satt som mål att vi ska vara koldioxidfria 2030. Inget oljeberoende vid den tiden. Bilar ska få finnas, främst eldrivna och det fossila bränslet ersatt med biobränsle. Hm, vad kommer det att kosta då vi redan ser vilka bränslepriser vi nu har och bara på en relativ liten inblandning av biodrivmedel, hur blir det då med 100 % biobränsle och varifrån ska de ta allt detta?

Just nu är det Sveriges arbetare och de som har jobb, långa avstånd där det inte finns några andra alternativ som bär upp Sverige. Dessutom om det finns någon typ av kollektivtrafik är den inte billig heller. Vi måste få en regering som kan hantera det här och som inte straffar de som redan har ett jobb. De renskötande samerna, främst verkande i Lappland måste de inte också tas in i beräkningen när det gäller elbilens funktion, med laddningen. De säger de kör omkring 15 mil om dagen och måste tanka omkring var tredje dag. Inom deras arbetsområden finns ingen tillgång för laddning, om det ens går att använda en elbil. Vilka människor syftar Mp:s politik på? Det verkar högst främmande på hur vi i hela landet kan ha. Eller är Lappland fortfarande ett främmande och autonomt område i deras värld? Ja det verkar inte ensamma om det.

Jag läste en rubrik om strömlöst i 15 timmar. Botsmark bara några mil utanför Umeå. Vi kan vara på väg rakt in i ett mycket sårbart samhälle om Miljöpartiet får fortsätta på sin på pågående agenda. Vad säger det tidigare stora Arbetarpartiet, vilka mål har de?

Varför använder inte polisen eldrift? Likaså ambulanser, räddningstjänsten, brandkåren och otaliga andra av Sveriges bärande organ för Sverige inte eldrift? Jag tror helt enkelt den inte fungerar, men det talar man tyst om. Man låter befolkningen testa elbilens funktion att den fungerar. Men det gör den ju bevisligen inte. Bristerna kommer komma fram så småning om. Var så säker. Än har inte kölden slagit till, den alltmera elanvändningen som krävs för alla hushållen, fabrikerna och all den övriga samhällsfunktionen.

Varför måste man i dagsläget, redan bränna 400 000 L olja/timme för att fixa el?

Den grova gängbrottsligheten nämns inte i Mp:s kongress. Man verkar vilja förstärka den med det regelverk man nu föreslår.

Kom ner på jorden Mp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.