Taxi i x-stad – elbilen fungerar ej

Lyssnade på en intervju av en som körde eller ägde en taxi, vilket som så sa denne att elbilen går inte använda. Det tar en timme för laddning och pengarna rullar formligen mellan fingrarna i väntan på laddning. Denne säger också att det blir inget dyrare med diesel när situationen så ser ut. Dieseltaxin kan rulla hela tiden och anpassa sig till den tid kunden vill ha. Inga stillestånd.

Sedan om nu alla kan ladda snabbt blir det ändå en fälla, för alla kan inte få den snabbladdning som biltillverkarnas reklam anger. Det krävs åtskilliga kilowatt under kort tid och många platser i Sverige klarar inte det. I lilla V-mina i turistorten Kittelfjäll och där strömledningarna inte går allt för långt ifrån närmaste kraftverk, här finns inte de kilowatt som behövs för en snabbladdare. Det är märkligt då att ström i obegränsade mängder skulle finnas i städerna och inte minst i den södra delen av Sverige när det redan skriks om höga elpriser och elbrist. Vad är det för påhitt vi invaggats i?

Det första man nu bör göra när MP lämnat är att stoppa all vindkraftsutbyggnad tills vi får en klarare bild över situationen. Använd de bilar som fortfarande har en förbränningsmotor för att fördröja den takt vi nu varit inne i med utbyggnad av vindkraften. Det värsta vi kan ställa till med är naturligtvis energibrist, är det mycket bättre för Sverige än en bråkdel fortsatta utsläpp sett till världen i stort. Varför nu många skriker efter kärnkraft är just detta, bristen på energi eller det som kommer bli.

Miljöpartisten har bara ett mål, hur det sedan blir och hur samhället i övrigt fungerar förstår de helt enkelt inte. Visst var det bra de lämnade.

Lägg nuvarande klimatpolitik åt sidan. Vi behöver styra upp landet i många andra avseenden som är minst lika viktiga.

Kina och Indien säger först 2060 och 2070 de ska bli koldioxidneutrala. Finns ingen anledning för oss stressa fram besluten i raketfart.

Går världen under innan dess kommer den göra oavsett vad Sverige gör eller inte.

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Jag pratade för ett par dagar sedan med ett par vattenfallsrallare, de berättade att de testat ett arbetsfordon framtaget för deras behov för att kunna utvärdera framtida möjligheter till att nyttja eldrivna arbetsfordon i fält.

    Trots att det arbetats att ta fram denna pickupmodell under lång tid, tog det inte ens tre veckor innan man övergav den helt! Inte för att det var något fel på den i sig utan verkligheten visade sig ganska omgående att mängden start och stopp med en kraftig varierande lastvikt med och utan vagn tillika dålig väg och terräng gjorde fordonet i praktiken omöjlig att nyttja.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Ja det är en utopi de (Miljöpartiet m fl) försöker inbilla människor och t o m företagen går på detta. Ladda stora fordon, lastbilar osv är ju direkt taget ur luften. En sak ladda, men att få det att i verkligheten att fungera kommer aldrig gå. Tyvärr så slängs dessa pengar direkt i sjön där de skulle kunna göra betydligt större nytta på de verkliga behov som vi människor kan behöva. Förlossningsvården är eftersatt i hela Sverige bara ett exempel. Det måste bli en ändring i detta. Det går en på nerverna att varje dag man får höra om det här som Miljöpartiet m fl försöker omvända folket. Man spyr snart åt alla idiotiska idéer som inte har någon verklighetsbäring. Hur går det med våra ambulanser och sjukvården med batteridrivna bilar? Det går inte alls. Det kan ske en rad utryckningar under kort tid, ska man då ladda och låta patienter dö? Samhället kommer sluta fungera i stort, men det verkar man skita i, huvudsaken man får sina idéer igenom. Men nu är det slut på det.
      Experimenten de håller på med kostar mer än det smakar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.