Thomas Hartman

När arbetsledaren jävlas…

MOBBING | Idag skriver Christer Winbäck (fp) en väldigt viktig artikel i Kristianstadbladet om vuxenmobbing. Det är en fråga vi sällan pratar om. Det är skrämmande uppgifter att ca 300 personer årligen tar sitt liv på grund av mobbing på bland annat arbetsplatsen.

Jag har under våren sett exempel inom offentlig sektor som tyder på att detta problem också finns hos oss. Det finns exempel där man kan se hur arbetsledare systematiskt jävlas med en anställd.

Då är det viktigt att arbetskamrater, politiker och andra i omgivingen och i ansvarig position ser detta och står upp för den som mobbas.

Mobbning är kränkande handling som innebär en stor skada både för den som utsätts och dennes familj. Det kan i sin tur leda vidare till skilsmässa, missbruksproblem och social utslagning. Det gäller att den som utsätts har ett starkt nätverk omkring sig. Men alla har inte det. Ytterst kan det precis som Winbäck skriver leda till självmord.

Jag skulle inte bli förvånad om vuxenmobbing i olika former förekommer både i Umeå kommun och Västerbottens läns landsting. Men vi talar sällan om det. Passivitet från omgivningen är också en aktiv handling.

THOMAS HARTMAN

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. miles

    Ja,de som inte tar livet av sig mister ändå sitt liv eftersom de aldrig får tillbaka
    sin hälsa efter lång tid av mobbing .De blir bestulna på både arbetsliv och sociala liv och får leva resten av livet i ensamhet och med ångest för att träffa människor eftersom deinte vågar lita på någon.
    Försöker de få ut sina rättigheter från socialförsäkringen sätter handläggarna där
    igång en fruktansvärd hetsjakt och förstärker mobbningen.Man slutar sitt liv ensam förnedrad, och utfattig tack vare att FK vägrar tro på offret utan går förövares ärende. Denne kan sedan fortsätta mobba nästa offer.
    Om du visste hur FK.s handläggare fifflar med
    dignoser som de inte visar för den drabbade utan lägger fram för länsrätten. Fråga länsrätten i Göteborg om de tar hänsyn till felaktiga diagnoser som den drabbade inte vet om att de har.Försäkringskassans och länsrätternas spel och hänsynslösa lek med människoliv måste stoppas nu.
    Drabbad

  2. Börje Eriksson

    Jag känner Christer Winbäck väl och uppskattar hans engagemang i vuxenmobbningsfrågor då vi ingår i samma nätverksgrupp som består av sakkunniga och även representanter från drabbade . Vi har träffats i riksdagen ett antal gånger under våren och du kan gärna gå in på hemsidan http://www.visacivilkurage.se som berättar en del både om nätverksarbetet och även mer om problematiken.

    En skillnad mellan Christer och min syn är dock den politiska kopplingen och att synliggöra de strukturella problem som är jag ser som avgörande för att minska problemen. Jag upplever att det hela tiden fokuseras på individens situation man betonar hur drabbade personer ska kunna hjälpas tillbaka till arbetslivet.
    Varför denna fortsatta fokusering på den drabbade individen?

    Alla forskare är ense om att oetiska processer och utstötning grundas i strukturella problem som gruppen inte kan hantera den drabbade är endast symtom på de problemen. Problemet förändras beroende på vilka spelregler som vårt demokratiska system sätter upp på arbetsmarknaden. Är det lönande och möjligt att agera oetiskt kommer det att ske är det förenat med en stor risk både ekonomiskt och med stor risk för att anses omoraliskt att agera fel kommer problemen att minska. Som mycket riktigt påpekades i förmiddagens program är dessutom samhällets erkännande av att felaktigheter av största vikt för att den som drabbats ska orka gå vidare.

    Riksdagen som helhet med undantag för enstaka riksdagsmän … verkar ointresserade av att förändra situationen.
    I arbetslivet uppstår enligt mångas samlade erfarenhet ofta en situation där Arbetsgivare och fackförening vill ofta tillsammans vill få bort problem ur produktionen på kort sikt ser de den här sortens störningar som störande moment och ekonomiskt på kort sikt bäst att plocka bort individen , individen görs otroligt ensam. På lång sikt är det dock samhällsmässigt dyrt och demokratiskt fel.

    Den som förordar ökad konkurrens som något enbart positivt får svårt att samtidigt se baksidan av det som allt oftare sker i ett ökat konkurrenssamhälle….tystnad, rädsla och intriger….

    Den nuvarande regeringen har dragit bort forskningen kring frågorna genom att lägga ner arbetslivsinstitutet och sedan minska kontrollen när arbetsmiljöverket som har regeringens och riksdagens uppdrag att kontroller att alla har en god och utvecklande arbetsmiljö får 35-40 % i minskade anslag….

    Det är grunden en demokratisk mänsklig rättighet att lagarnas tillämpning även i realiteten ska skydda individen men här sviker modet hos politikerna….från borgerligt håll vill man gärna värna den ökade konkurrensens fördelar och värna arbetsgivarnas rätt att agera rationellt…..från socialdemokratiskt håll värnas gärna kollektiva intressen. Genom fackets stora inflytande och i de här frågorna hamnar individen i kläm mellan kollektiva intressen av att gå vidare och se den drabbade som problemet…

    Beskrivningen är givetvis förenklad men det är en stor problematik i att vårt demokratiska system inte kan värna och på allvar vill se individens problem…att det finns en stor okunskap om hur saker i praktiken fungerar….. man måste se de felaktiga strukturerna som skapar problemen annars blir det endast symtombekämpning…

    Goda exempel på ett annat agerande finns på nära håll bl.a. i Norge som för en helt annan politik med en mycket bättre statistik men svenska politiker verkar tyvärr inte se individens problem som speciellt viktiga …det blir som allt oftare en kortsiktig ekonomi som prioriteras….och inte demokratiska mänskliga rättigheter….

    Besök gärna hemsidan http://www.visacivilkurage.se Börje Eriksson

  3. Ulla-Brith Lennartsson

    Hej
    Mycket av vad ovanstående skriver håller jag med om ,I mitt fall så samarbetade både fack och chef mot mig och beskyllde mig för en massa saker som inte är sanna .Facket hjälpte inte till med att arbeta för en återgång till mitt arbete, Det fanns inget arbete i kommunen för mig och det var anställningsstopp och då kunde dom inte ”göra en ny anställning för mig” i själva verket var det inte anställningsstopp för vissa
    Jag önskar att fler går med i organistionen OMM för den behövs för att få fram en lagstiftning som gäller för mobbning och att den som mobbar blir straffad för denna häxjakt på oskyldiga duktiga arbetstagare

    Bella

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.