Thomas Hartman

Får man fylla år i Umeås bostadsrättsföreningar?

PARKERINGSBYRÅKRATI. I kväll var jag på besök hos ett par goda vänner i en av Umeås bostadsrättsföreningar.  Eftersom jag inte var den enda person som besökte mina vänner samtidigt så fick vi oväntade problem.

Reglerna i bostadsrättsföreningen satte nämligen en tydlig gräns; Två besökare per familj. Detta reglerades så att varje boende hade fått två "gästparkeringskort" som gav parkeringsrätt på föreningens gästparkeringar. Det gjorde att två av de bilar som fraktat dit gäster fick parkeringsplats. Ingen annan.

Övriga fick parkera illegalt.

Det är inte första gången jag träffat på idiotiska regler i bostadsrättsföreningar. En förening jag besökt för process mot de boende när det gäller luddet i torktumlaren. En annan sätter upp bevakningskameror överallt för att hålla koll så de boende tar ansvar för utemiljön.

Men jag kanske är kritisk i onödan. Detta kanske är exempel på en social välgärning som jag i min enfald bara inte begripit storheten i.

Kanske är det så att den styrelse som satt upp dessa regler enbart tillåter ett visst antal vänner per familj för att fördela antalet vänner jämnare i bostadsområdena. Om alla har två vänner så kommer ingen att sitta ensam en lördagskväll.

Eller så är det ett sätt för boende att kunna tjäna extra pengar genom att hyra ut gästbiljetter till den som har många vänner.

Vips har en illegal svart marknad uppstått för rosa små parkeringsbiljetter.

Precis som i gamla Ryssland.

THOMAS HARTMAN

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Paul Redstig

    Det gäller även att du är noga och går in i huset direkt skulle du få för dig att ta en liten omväg möjligen in i någon närbelägen affär för att skaffa något till kalaset blir det böter direkt.

  2. Fastighetsägare.

    Socialisten Hartman önskar nog att en kommunalisering av
    bostadsrättsföreningar vore på sin plats. Problemet är dock att Umeås kommunala bostadsbolag är mer än tillräckligt skuldsatt. Dessutom skulle priset vara för högt. Desto mer skulder hos bostaden ju dyrare hyror och priser på bostadsrätter.

    Parkerings frågorna löser man i planförfarandet. Eller hur Hartman? Snacka med din ordförande i byggnadsnämnden. Om parkeringarna inte duger ligger säkert ansvaret hos S.

  3. Thomas Hartman

    Svar till Fastighetsägare. (2009-09-12 18:18)
    Nej du antar fel. Jag har inget mot bostadsrättsföreningar. Däremot förstår jag inte ”fastighetsägares” resonemang att detta skulle avgöras i planförfarande. Interna regler i bostadsrättsföreningar beslutas av dessa och ingen annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.