Thomas Hartman

Hon ska leva på 5000 kronor

UTANFÖR? Idag vill jag precis som tidningen Barometern uppmärksamma Inga Ohlsson i Blomstermåla.

Hon fick en riktig chock när hon upptäckte att hennes sjukersättning baseras på en 22 år gammal uppgift, den inkomst hon hade 1987, och inte på den inkomst hon har haft de senaste åren. Efter skatt får hon cirka 5 000 kronor kvar att leva på. – Vem i dagens Sverige kan överleva på det, frågar hon sig.

Men så ser det ut. Jag håller med Inga om att det är hög tid att lagstiftarna att se över lagen om det stämmer att det inte finns något annat sätt att lösa sånt här.

THOMAS HARTMAN

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. långtidssjuksskriven

    Som vanligt eller snarare som alltid snyftar politiker över en enskild människas nöd i dessa dagar av debatt om sjuförsäkringen. – hög tid för lagstiftaren att se över detta, säger politikern och ifråntar sig själv på detta vis ansvar för att det går åt helvete. Konkreta förslag för att hjälpa Inga Ohlsson i hennes nöd från politikern saknas helt i inlägget. Kanske politikern saknar svaren och ideérna, följer med partiströmmen?? Att dra lättförtjänta plus i kanten genom att nämna detta utan att komma med eget material är som vanligt en politikers vanliga taktik. Detta var lågt!!

  2. Thomas Hartman

    Du behöver inte sura på mig och andra som tillhör de som lyfter dessa frågor. Jag har under lång tid skrivit om dessa problem och inte minst varit kritisk till även mitt eget partis beteende när det har varit berättigat, vilket den vet som följt mitt bloggande. Efter jul kommer också en bok där jag är medförfattare som mer detaljerat handlar om flera liknande samhällsproblem.

    Lycka till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.