Thomas Hartman

Sköt dig själv och skit i andra

HÖGERPOLITIK. Häromdagen träffade jag en kille som snart skulle gå i pension. Han hade gått ur a-kassan eftersom han tyckte att han inte längre hade råd. Dessutom var det inte så troligt att han skulle hinna bli arbetslös innan pensionen.

Varför ska jag betala för nåt jag aldrig kommer att använda. Det kostar för mycket, muttrade han.

Idag kan vi läsa i VF om att killen jag träffade inte är ensam. Det visar sig att många äldre lämnat a-kassan under högerregeringen. Men det är samtidigt många i arbetsför ålder som lämnar a-kassan för att man inte har råd att vara kvar. Åtskilliga ungdomar är inte kvalificerade att vara med.

Solidariteten i samhället handlar om att vi hjälps åt och räcker ut en hand till varandra när vi har problem under livet. Högerregeringens politik bygger på egoism. Var och en sköter sig själv. Det var därför man höjde avgifterna i a-kassan så mycket att folk inte längre skulle ha råd att vara solidariska med varandra.

Valet är tydligt den 19 september.

THOMAS HARTMAN

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. leif

    Varför haka upp sig på honom. Det är ju uppenbart att allt annat är för dyrt. Ni politiker borde ha en lön på 20000 i månaden istället så skulle ni nog förstå hur det är att leva för en vanliga människa.

    Valet är enkelt den 19:e!! Vägra rösta, protestera mot politiken och politiker!

  2. Thomas Hartman

    Trams Leif. De flesta politiker (ca 40 000) fritidspolitiker har uppdraget på fritiden vid sidan om vanligt jobb. Ditt trams om politikerlöner har inget med dom att göra. Dessa människor är värda all respekt för att de deltar i arbetet med att läsa in sig och besluta om allt från färdtjänstärenden och skolskjutsar till vägbyggen och skolunderhåll.

    Delta i samhället istället för att sitta och gnälla. Buhu Buhu.

  3. leif

    ”Solidariteten i samhället handlar om att vi hjälps åt och räcker ut en hand till varandra när vi har problem under livet.”

    Vinner ni valet så kommer ni att höja skatten. Jag går redan på knäna ekonomiskt. Vinner dom rödgröna kan jag nog börja söka efter en ny lägenhet. Vart är solidariteten med det?

  4. Thomas Hartman

    Svar till leif (2010-06-17 11:10)
    Ekvationen är rätt enkel. Antingen betalar vi skatt och får sjukvård, skola, välfärd, trygghet med så låga avgifter som möjligt. Där de som tjänar över 40 000 betalar mer än de som tjänar lite.

    Eller så sänker vi skatten och får betala högre egna avgifter för vår välfärd. De som kommer undan med det synsättet är höginkomsttagarna som redan har det bra.

    Så mer i skatt är i teorin mer solidariskt än mer avgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.