Thomas Hartman

Fel att skylla finanskrisen på borgarna – däremot sättet de hanterat den på

SÄNKTA SKATTER. Det är klart att sättet politiken sköts på och vilken politik som drivs gör skillnad. Vi socialdemokrater kritiserar inte högern för finanskrisen. Däremot sättet de hanterat den på.

Alla länder i EU drabbades den men de olika länderna har också hanterat krisen olika. Enligt Eurostat har arbetslösheten ökat mer i Sverige än i resten av EU. Vi har klarat krisen sämre än jämförbara länder som Belgien, Tyskland och Finland.

Det beror på att den borgerliga regeringen prioriterat skattesänkningar för de som har mest framför insatser för jobben.

Vi Socialdemokrater har en annan ekonomisk politik. Vi sätter jobben först. Så växer ekonomin och vi kan förbättra välfärden, tryggheten, vården och skolan.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. dave

    Hur kan då den svenska regeringen få så mycket beröm för hur de har hanterat krisen? De enda som inte tycker att regeringen har gjort ett bra jobb är den rödgröna oppositionen. Andra länder är avundsjuka på hur väl alliansen har skött sig.

    Arbetslösheten kan inte vara den enda parametern på hur man avgör om regeringen skött krisen väl eller inte.

  2. Thomas Hartman

    Jaså, är det plötsligt inte jobben som är det viktigaste?????? Har borgarna prioriterat om??? Reinfeldt sa att han skulle bli bedömd på jobben. Då ska vi väl låta han få bli det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.