Faller MP platt?

Affärsplan 2

Affärsplanen från 2014

Nasser Mosleh är upprörd ikväll och skriver på sin blogg om att han aldrig samtyckt till utförsäljningar, att Vänsterpartiet är populistiskt och att han står för verkligheten. Låt oss då tala verklighet.

2014 röstade Nasser Mosleh för följande uppdrag till AB Bostaden att arbeta med:

”Av det skälet ska en utredning och rapport tas fram med en beskrivning av försäljningsobjekt motsvarande 600 – 1000 lgh. Rapporten ska vara utformad med sådant underlag och sådana förberedelser att åtgärder snabbt kan vidtas. Processens olika steg och tidsplaner ska framgå.”

Om detta skrev jag i två blogginlägg från 2014. Se här och här. Om Nasser Mosleh på allvar menar att Miljöpartiet inte är för utförsäljningar skulle han inte ha röstat för att förbereda en sådan. Tittar man i protokollsutdraget framgår tydligt att det enda parti som reserverat sig var Vänsterpartiet. Miljöpartiet, genom Nasser Mosleh, röstade med Socialdemokraterna och Alliansen för att förbereda en utförsäljning av 600 till 1000 lägenheter, detta var 2014.

När det här kom ut blev det ett jävla liv och hela processen fick avbrytas på grund av att det inte fanns stöd inom socialdemokratin för att gå vidare med utförsäljningsplanerna.

Nasser Mosleh kan ju intala sig själv att ett sådant uppdrag han röstade för inte innebär att Miljöpartiet röstat för att en utförsäljning av allmännyttiga fastigheter, men fakta i målet är att det är just vad det innebär. Minnet av vad som verkligen hänt kan skilja åt, men protokollen talar sitt tydliga språk.

Idag, 2017, blir det återremiss?

Det ovan är dock historia och vad som är viktigt är vad partierna tar ställning till nu. Att Miljöpartiet inte vill sälja ut är jättebra och glädjer mig mycket, men vill Miljöpartiet ha en demokratisk process? På kommunstyrelsemötet hade Miljöpartiet kunnat yrka på bordläggning eller återremiss av frågan, men de måste ha tyckt att underlaget och beredningen av ärendet var tillräckligt bra för att fatta beslut om där och då. Det finns dock en möjlighet för Miljöpartiet att på kommunfullmäktigemötet 19 juni ändra sig och stödja en återremiss. Det skulle innebära att rösta för en demokratisk process tillsammans med Vänsterpartiet, Arbetarpartiet och Feministiskt initiativ, något som verkligen kan stoppa utförsäljningsplanerna.