Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fikonlövet

Först ska jag göra en pudel. Bodström ska inte lastas för FRA-tumörens framväxt. Det verkar, enligt artikeln jag länkat till längst ner, vara Leni Björklund som kämpade för den tjänstemannaprodukt som orsakade sådan strid mellan två departement i (s)-regeringen och nu inom borgerligheten.
Det stämmer ju också med det Bodström sa i Expressens chat härom veckan att det tidigare (s)-förslaget var ännu sämre än Alliansförslaget som klubbades 18 juni:

(Ingemar: Hur hade FRA-lagen sett ut om du och (s) hade regerat?
ThomasBodström: Hej Ingemar. Som du kanske vet så arbetade tjänstemän på försvarsdepartementet under vår tid också med ett förslag. Det var faktiskt ett ännu sämre förslag än den borgerliga regeringens. Men vi anser fortfarande att bristerna är så stora när det gäller avgränsningar och kontroll att vi vill riva upp den här lagen om vi får möjlighet till det. http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1219431/thomas-bodstrom-chattade-o)

Av AB-artikeln nedan kan man få intrycket att den generella avlyssningen är det fikonlöv som ska täcka upp för Sveriges raserade försvar. Bättre information och en handelsvara gentemot NATO som ska minska konsekvenserna av bristande försvarspolitik.
Att vi t.ex. inte har något försvar kvar på Gotland, diskuterar att inte ha stridsflygplan kvar i Norrland eller vid Östersjön och inte låter JAS-piloterna flyga så deras utbildning kanske måste göras om. (Jag har själv haft nöjet att provflyga både Viggen och JAS i simulator på F21 under ledning av en hejjig norrbottning, men det räcker inte med ’torrsim’ för att hålla dessa nyckelpersoner varma)

Det kan tänkas att en stor del i både Leni Björklunds och Alliansledningens hårdnackade kamp för den nödvändiga signal- och kabelspaningens integritetskränkande utformning handlar om detta.
Vi kan ha kvar försvarets överbyggnad, bry oss mindre om själva verkstaden, hoppas på NATO och Spara Pengar.

Vi behöver relationerna med NATO, vi behöver FRA och sannolikt kabelspaning.
Men vi behöver främst försvara vårt eget land och medborgarnas integritet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2779727.ab

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.