Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Copycats

I normalfallet ska man inte klaga när ens politiska motståndare börjar föra den politik man själv för. Då ska man vara tyst och glad. Om man tror att politiken är bra för landet förstås och inte bara arbetar för största möjliga väljarandel, makt och partistöd.

När det tidigare gamla regeringspartiet som fick time-out förra valet har några företrädare som hela tiden tar nya rekord i skrämselpropaganda och tomskäll på punkt efter punkt kopierar den nuvarande regeringens politik borde väl en och annan ändå reagera?

Vi har t.ex. inget annat val än att göra det ännu attraktivare att arbeta, och det har även de som instinktivt och tvångsmässigt svartmålar Alliansregeringen naturligtvis förstått.
Jag minns ett radioprogram för några år sedan när en ung man propagerade för sin rätt att strunta i att jobba och istället bli försörjd av skattebetalarna så länge han kände för det. Den gången tror jag att många socialdemokrater av den gamla stammen knöt händerna i sina fickor. Det var inte för detta de arbetat. Nu är den grupp den killen tillhörde inte hur stor som helst, men för en del har skillnaden mellan att arbeta och inte tydligen inte varit tillräckligt stor. Tyvärr, för alla som drabbas av krav och sänkta ersättningar trots att man inte annat vill än att få arbeta.
Nu ser vi hur även socialdemokraterna tagit till sig det som de flesta väljarna egentligen vet. Det är inte riktigt alla som vill arbeta. I alla fall inte vitt. För några är svartjobb toppat med bidrag det optimala. Det vet även de flesta av mina socialdemokratiska vänner, om man talar med dem enskilt.
Det här är inte vårt huvudproblem, men det finns.

Jag har just gått tillbaka till VK från en period med VF. Jag gillar att vi har två tidningar i området och hade föredragit att den inte haft VK som ägare. Jag gillar VF, deras inlandstäckning och alerta journalister, men vill kunna läsa även ledarsidan i min dagstidning. Det är ofta ett gott skrivarhantverk i VF:s ledare, men just skrämselpropagandan och oförskämdheterna mot de borgerliga är mer än man kan stå ut med i längden.

Det blir spännande att se om (s) under tiden fram till 2010 tänker försöka kombinera att utmåla de borgerliga som hjärtlösa monster samtidigt som man kopierar deras politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>