Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skolmaten

Jag undrar var man hittar all den dåliga skolmaten som tidningarna skriver om? Nog kan jag tänka mig att det finns dåliga exempel, men ändå. Jag äter då och då med Mariaskolans elever på Mariehemskolans ‘bespisning’ och även om alla maträtter inte är ens personliga favorit så är maten övervägande mycket bra.
Salladsbodet på Mariehemskolan överglänser vanligtvis de flesta lunchställen jag annars besöker ibland. Det är inte ovanligt med 5-6 olika sallader eller ‘grönsaksröror’.
Den skolmat jag kommer i kontakt med idag är väldigt mycket godare än annan skolmat jag mött i livet.

Generaliseringarna som nu haglar över skolornas matpersonal känns väldigt obehaglig. Jag lider med dem som idag gör ett mycket bra arbete både mat-, miljö- och bemötandemässigt. Alla drabbas nu av medias kränkande generaliseringar och en del föräldrar som ibland utan att veta vad de talar om vräker galla över resultatet av personalens insatser.

Sverige är ett av få länder i världen som tillhandahåller mat till eleverna i skolan. Det rika Norge gör det t.ex. inte. Vi vet ju inte heller om vi kommer att ha råd med det i en framtid. Nu tar vi oss råd till det och jag är från min horisont förvånad över hur bra mat man får fram för pengen.

Tack Lena Sturesson med personal på Mariehemskolan och tack till Bräntbergsköket som gör ett så bra arbete!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>