Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Cirkel

Ikväll var det cirkel här hemma igen. Agneta och några andra kvinnor i olika åldrar cirklade kring detta om hur en kommun styrs och hur själva hantverket går till. Jag fick förstås inte vara med, men jag fick lite att tänka på och ta reda på där när de började. Lite markservice fick jag också ta hand om. Ordna kaffe och värma pajen en av cirkeldeltagarna hade med sig t.ex.

De flesta har bestämt sig för vilket parti, vilket arbetslag, de vill arbeta inom. Alla har inte gjort det. Ett par stycken arbetar politiskt i nämnder, men de flesta gör det inte.
Även om det här var sista gången för att räknas med som officiell cirkeldeltagare så tror jag att gruppen tar emot intresserade framöver också.

Vid fikat, där jag brukar få vara med, berättade några att de växt upp i socialdemokratiska hem. Traditioner kan vara bra, men det är ett sundhetstecken när man kan pröva och ompröva saker också.

Själv tror jag absolut på att man ska ta gemensamt samhällsansvar och arbeta i blandade sammanhang, kvinnor och män. Jag tror ändå av olika skäl att det kan vara en bra idé att kvinnor också kan ha ett forum där de i stort sett slipper oss män.

Förresten, nu kom jag på att jag nog aldrig frågat om jag egentligen får vara med där vid fikat…

8 kommentarer

 1. Jan N

  Jag trodde du menade det där om att 25-30% hade (s)-bakgrund! *s*

  Jo, jag kan faktiskt sköta fikat. Fast jag lagar hellre mat än bakar.

  Precis som du har jag provat lite olika saker.
  Men idag när jag talade om Jesus och Sackeus för eleverna, den rike, fattige mannen, då kände jag att det här är ändå viktigast. Huvudsaken. Det allra mest hållbara jag håller på med.

 2. Jan N

  Det var inte bara paj hon hade kommit med. Några väldigt goda rutor och gifflar med fyllning av ”After eight” eller något liknande. Klart man ställer upp i sådana lägen!

 3. cirkeldeltagare

  att du är med och fikar! du har ju god inblick i kommunstyrelsen, så det är ju extra kul att kunna höra lite om det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>