Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tid

Det var en som nyligen frågade om det var riktigt sunt att blogga så mycket som jag gör. Just den här personen sitter säkert i TV-soffan cirkus tre timmar per kväll. Antagligen mer på helgerna.

Jag sitter aldrig i TV-soffan. Jag har ingen. Ingen TV heller. Jag är rädd jag skulle fastna framför den om jag hade en. Det finns för mycket annat att göra.
Jämfört med henne som frågade har jag alltså en dryg halvtid att blogga på. Den här bloggen tog ungefär fyra minuter att skriva. Tänk vad jag kunde blogga om jag skulle använda hälften av hennes TV-tid!

I sanningens namn ska jag erkänna att det blir ett och annat public-serviceprogram via datorn ibland. Det blir kanske bara en knapp halvtid jag har till godo.

4 kommentarer

 1. Kalle S

  Har ni verkligen ingen TV? Det låter nästan obegripligt för mig, att du som är så väl insatt i det mesta inte tar del av de många givande dokumentärer, debattprogram m.m., som faktiskt finns i TV:s utbud.

  Bar detta att somna framför TV-en går du därmed miste om. Jag somnar aldring fram datorn, men då och då framför TV-en, något som ju inte enbart har att göra med att programmet är ointressant.

  Men tänk vad du missar, Jan, Bonde söker fru, alla matsagningsprogram, programmet om Sveriges sämsta bilförrar m.fl. mycket folkbildande och tankeväckande program!

  Och snart kommer du inte undan TV-licensen heller, efter alla med internetuppkoppling snart kommer att kunna se alla TV-program via sina datorer.

 2. Jan N

  Nix, ingen TV, det är sant!
  Jag tar del av en hel del ändå, sir du. En del av det intressantare samhällsprogrammen från SVT kan ses på nätet också.
  Vet du förresten att allt som sägs i långa Aktuellt eller Rapport brukar kunna rymmas på en halv sida i t.ex. DN?
  Och DN och VK har Många sidor.

  Programmen du räknar upp, alla program som lär unga och gamla att mobba lite effektivare och en massa annat elände är jag enbart tacksam att jag slipper. Livet är för kort för sånt.

 3. Kalle

  Jag hoppas att du förstod att de program som jag räknade upp bara är några av många andra, som jag absolut inte vill ägna TV-tid åt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>