Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Integriteten – om att härma sossar

Ett av våra ‘utvecklingsområden’ inom Alliansen är tveklöst integritetsfrågorna. Med risk för att bli anklagad för att vara en copycat vill jag lyfta fram en länk som Thomas Hartman la in tidigare idag. Den till Datainspektionens skrift ‘Integritetsåret 2008′.

Undertexten är ‘Nya lagar, beslut och tekniker som påverkade den personliga integriteten under året’.
Bitvis är det här skrämmande läsning och som helhet sett klart oroande.

Jag härmar hellre en sosse genom att lägga ut länken till Datainspektionen än genom att vi inom Alliansen öppnar för den kontrolliver som förr i mycket större grad utmärkte vänstersidan än oss borgerliga.

Nu tror jag inte det här är en höger- eller vänsterfråga. Integritetskränkningar från staten och andra intressen tycks verkligen ligga ‘i tiden’. Nationellt och globalt.

2 kommentarer

 1. Thomas Hartman

  Internet handlar precis om det du gör nämligen om att länka och lyfta fram saker man gillar. Vi behöver bli fler som ser integritetens betydelse.

  Ha en skön dag!

 2. Jan N

  Det är så, alla läser inte överallt.

  Det som förvånar mig med integritetsfrågan är att så många som tänkte förr verkar ha slutat. Kontrollsamhället som växer fram nu antar nästan bibliska proportioner. Finns en del skrämmande paralleller. Ska visa dig när vi träffs.
  Ska försöka maila några tidsförslag ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>