Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Väntetid

En kvinna jag känner väl har gått med sitt onda knä sedan något hände i april och det blir inte bättre. Tvärt om. Det gör allt ondare och det är svårt att sova, tabletterna räcker inte till morgonen. Det går inte att tänka ’tillfälligt’ längre.

Nu har det gått upp för henne Hur Mycket det är hon inte kommer att kunna göra. Både i sommar och till hösten när det krävande och rätt mobila arbetet ska igång igen. Enligt vården blir det gissningsvis röntgen tidigast i oktober eller november. Då kan vi ha fått betala en hel eller halv sjukskrivning för henne ett tag. Vi talar alltså röntgen, den botar sällan. Sen blir det väl lite remisser, eventuell operation, ytterligare väntetider och konvalescens.

De här är ingen bra affär för oss, kära skattebetalare.
Ingen skugga ska falla över vårdpersonalen som sliter hårt med uppgifterna, men något måste göras åt väntetiderna. Konsekvenserna på flera plan är allt för allvarliga och kostsamma.

2 kommentarer

 1. Kalle

  Så tråkigt för er båda och så olika det kan vara med vår svenska sjukvård. Inom ca 2½ månad fick jag mitt bråck opererat, som f.ö. inte plågade mig alls.

  Visst kunde samhällets skattepengar användas på bättre sätt. Att låta folk köa till sjukvård och dessutom lida fysiskt själva och i stället kosta pengar för samhället på annat sätt är förstås alldeles på tok.

  Men från vilket område skall skattepengar tas för att korta t.ex. köerna till röntgenundersökningar?

 2. Jan N

  Vi har tidigare väldigt goda erfarenheter av sjukvården, men nu inser man hur vedervärdiga och dyra väntetiderna kan bli. Det skulle i värsta fall kunna ta något år det här. Att man får vänta på undersökning ett halvt år känns nästan värst.
  Jag är inte landstingspolitiker, men man får nästan lust att bli när man inser hur tokigt och dyrt det kan bli. Man undrar om det bara är en fråga om pengar, eller handlar det om något annat och påverkbart?
  Hade varit intressant att veta hur många köande västerbottningar som är sjukskrivna just nu.
  Jag tycker också synd om den personal som ska möta patienter som fått vänta alltför länge. Kanske tills inget längre kan göras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>