Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förskola och buller

..

Har just tagit del av undersökningen om buller kring förskolorna i Umeå. Det kändes bra att se att vår förskola Klippan tillsammans med övriga i Mariehemsområdet (och flera andra) låg på de lägsta rapporterade värdena.

Annars är det ju som den fyraåriga tjejen sa i VK:s artikel. "Hög musik låter högt. Men det är ju inne". Ändå viktigare än ljudet i utemiljön är kanske nivåerna inne. Det är säkert svårt att mäta och man kanske måste göra det under lång tid för att få relevanta och jämförbara värden. Jag är rädd att de skadliga "peakarna" i ljudnivån kan vara värre inomhus.

VK:s artikel om buller kring förskolor.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Klas

    Bra att ni tänker på detta på er förskola! Är dock ett väldigt stort problem med buller, hörselskador, tinnitus och ljudöverkänslighet bland förskollärare. Denna fråga måste lyftas upp och tas på allvar!

  2. Jan Nilsson

    Svar till Klas (2012-12-18 21:54)
    Så sant. Är nu inne på förskola nr tre och här har vi en del att göra kommande år. Med ökande barnantal skruvas ljudet gärna upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>