Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Juridiktungt


En intensiv dag närmar sig slutet. Det har just varit frågestund där några hundra rektorer från de nordligaste länen fått svar från ett par av Skolverkets och Skolinspektionens ”24-taggare”. Sedan har Skolverkets företrädare redogjort för introduktionperioden för nya lärare – mycket intressant.

Skolan har nu blivit oerhört ”juridiktung” och verksamheten får mycket mer överklagningsbara områden än tidigare. Jag tycker att Region Västerbotten skulle anställa en driven skoljurist som kan serva kommunerna, i alla fall de mindre. Det kan organiseras på olika vis. Blir länet för stort kunde länet delas upp så att t.ex. Umeåregionen delar på en.

Ekonomiskt betungande, javisst, men det kommer skoljuridiken att bli hur som helst för våra kommuner. Det kan bli dyrare att inte ha en gemensam resurs.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>