Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Byt inte bort Borg


Anna Dahlberg skriver många kloka saker om valet.

Bytt är bytt, det här är ingen bra dag för experiment. Har du experimentröstat kan du däremot göra om det idag.

2 kommentarer

  1. mexan

    Borg skulle jag velat ha kvar, men Fredrik nope. Det hat och det bristande demokratiuttryck han gett, tillsammans med medias beteende OCH det TOTALA blockoutande av de ekonomiska faktumen vi står inför, gör att M inte får min röst detta val.

    Jag ska rätta till det jag gjorde fel förra gången. Jag ångrar också att jag inte röstade på dig istället för din kollega från Lycksele. Jag tänkte att jag måste rösta fram en KVINNA.

    Nu är jag taktiker och MÅSTE rösta på det övergripande av betydelse för att NÅGONTING annat ska KUNNA genomföras.

    Ha det gott! Jag menar det!

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Tack för att du önskar mig gott, jag får försöka tro dig. 😉
      Har själv inte sett något hat hos Reinfeldt, i alla fall inte mot människor. Däremot rasistiskt tankegods. Rent allmänt ser man hat på många fler ställen än det verkligen finns.
      Vad gäller SD har jag förstått att många ”markeringsröstat” mot det man upplever som ett diskussionsförbud kring invandrarfrågor. Man kan rösta på SD med lite olika ingångar och en och annan som gjort det skäms idag, man hade inte räknat med konsekvenserna. Tyvärr är det för sent. Det kan bli det dyraste man hittills gjort.
      Jag menar att man både måste kunna diskutera frågorna och absolut gå igång med den praktiska planeringen för de faktiska antal flyktingar vi ser komma. Ser tjänstemän inte praktiska lösningar överallt måste man framföra det, och få göra det. Detta måste kunna göras utan att man skällas för SD-are eller rasist. Idag är det för mycket huvuden i sanden.
      Samtidigt måste övertygade fullblods-SD-are sluta drömma och agera som om det skulle gå att backa bandet bara man tar i lite till. De 700 000 utrikesfödda som dagligen arbetar och bidrar är här för att stanna och vi behöver dem. Jag som är vallonättling hoppas förresten också få stanna.
      De flesta som inte kommit i arbete blir också kvar och de som enligt demokratiskt stiftade lagar får stanna ska utbildas och få möjlighet att försörja sig.
      Jag är övertygad om att vi behöver både kvalificerad och mindre kvalificerad arbetskraft utifrån. Lika övertygad är jag om att vi inte kan ha fri invandring, att andra måste ta emot fler och om att vi måste öppna våra hjärtan för dem som flyr för sina liv. (Och de som flydde hit för länge sen)
      Vi behöver sansa samtalet. Inte kväsa, men sansa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.