Löfven(s) 10-stegs jobbmodell

Hanif Bali (M) skrev en mycket träffande 10-stegsmodell om Socialdemokraternas jobbpolitik det här valet. Kom ihåg att jobben kommer på bekostnad av minskat antal varaktiga jobb inom privat sektor. Det är tyvärr det ett tilltänkt regeringsbärande parti har som jobbpolitik.

Håll till godo!

1. Sök absolut inga jobb.
2. Skaffa dig ingen användbar utbildning.
3. Gå in på arbetsförmedlingen och skriv in dig.
4. Vänta max 90 dagar.
5. Sök inga jobb under tiden.
6. Ta din traineeplats.
7. Ta emot din kollektivavtalsenliga lön.
8. Gå med i din fackliga A-kassa.
9. Efter en tid, hoppa av eller få sparken.
10. Plocka ut din kollektivavtalsenliga förhöjda A-kassa i 300 dagar.

BONUS:
11. Efter 300 dagar, gå till steg 6. Repetera.

 

#Bestämsjälv 

– Hållbara jobb eller ogenomtänkta traineejobb?

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. ronny thellbro

  Hej Thomas!
  Svårigheten för oss väljare är att skaffa sig en helhetsbild av de effekter vallöften ger. Kan detta du refererar till verifieras är det beklämmande. Det väsentliga är att vi får ett regeringsalternativ som är beredda att arbeta för tillkomsten av just ”riktiga” jobb.

  • Thomas Nordvall (inläggsförfattare)

   Ja, jag kan faktiskt inte se något fel i beskrivningen. Det pengar som tas från företagen och läggs på utbyggnad av ett-års finansierade jobb.

   • John

    Det Hanif Bal har skrivit är fullkomligt strunt . Vi har idag 87 000 utförsäkrade som lever på socialbidrag å som är nertrampade av Alliansen . Jag betackar mig för att få in politiker i riksdagen som inte har provat på ett riktigt jobb som t.e.x. du . Du har lösningen på allt , tror du . Snälla du ”sök ett jobb” du gör dig bara tillåtlöje . Tror du att du kommer högre än till 4% ? Skrattretande.

 2. John

  87 000 utförsäkrade med Alliansens politik ??? Har du frågat någon hur nöjd de är med eran politik t.e.x. de som är i FAS-3 ? Dessa meningslösa jobb som de ska betala för att utföra. Men som självgod KD-ar kan du ju spy ut vilken dynga som helst på din blogg å tro att ingen genomskådar det . När ska du vakna ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.