Det finns en gräns för allt

Jahapp, så var det måndag igen. Idag vikarierar jag, men nu har jag fått en stund till övers så jag tänkte att det var dags att dra iväg ett inlägg här.

I helgen fick min vän och partikamrat som fick mig politiskt engagerad, Hammam, ett hakkors samt ”SD 2014” och ”sosse svin” kluddat på sin lägenhetsdörr (läs artikeln om det här: http://www.vk.se/1086215/hakkors-klottrades-pa-politikers-dorr).

Jag förstår mig inte på människor som gör sånt här. Kanske vill de skrämmas, kanske vill de få ut ett budskap, kanske både och. En sak är i alla fall säker, och det är att det är långt från okej. Hammam debatterar ofta rasism och integrationspolitik, precis som det står i artikeln. Något som eventuellt kan ha bidragit till denna händelse. Men kära kluddare, vad vinner du/ni? Skriv en bok som ni kan kalla ”När argumenten tar slut” vettja.

Går man in och läser kommentarsfältet under artikeln så hittar man det jag skrev om i förra inlägget – Pajkastningen.

Folk är väldigt snabba på att kommentera att ”extremvänstern” minsann är de som håller på med detta mest, att det mest troligt skulle vara någon som inte höll efter SD’s ideologi som gjort detta och saker och ting inte blir lika uppmärksammade i media men nu var det nästan alldeles för viktigt.

För det första: Varför dra upp exempelvis vad ”extremvänstern” har gjort och gamla saker som hänt när något sånt här sker i nuet?

Istället för att lista möjliga organisationer, personer, etc. som man tror har gjort detta eller liknande saker för 30 år sedan så kan man väl istället hålla med om att det inte är acceptabelt att det händer.

För det andra: Hur många av SD’s sympatisörer har koll på SD’s ideologi?

Tja, det är en bra fråga. Personligen tror jag att merparten av sympatisörerna inte har läst på om det här. SD har blivit en symbol för specifika åsikter kopplade till hjärtefrågan, även om partiet säger att de inte står för dessa.

För det tredje: Alla händelser blir inte lika uppmärksammade i media,

Nä, och detta gäller väl alla partier. Media fungerar så. Jag säger inte att det är bra, jag säger bara att det inte är något som endast det enskilda ögat har uppmärksammat och det handlar inte bara om ett parti.

Sist men inte minst: Jag tror att det är nästan varje dag jag ser debatten om definitionen av ”rasist” på olika sociala medier och nyhetssidor. Många som har åsikter om att invandringen bör minskas är väldigt kreativa och argumenterar väldigt mycket för att de inte är rasister och tvärtom. Vissa gånger låter det faktiskt som att det inte går att vara rasist.

Själv tycker jag att det är väldigt intressant att vi i Sverige har inställningen att vi kan åka – ursäkta ordvalet – vart fan vill, när vi vill. Så ser jag det i alla fall, den osynliga dubbelmoralen som vissa inte vågar erkänna.

Nä, nu har jag gnällt färdigt för idag. Fortsätt göra din grej Hammam, det är king. Cheers.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.