Händelserna i Trollhättan

Det som hänt på högstadieskolan Kronan i Trollhättan är hemskt, och vi får innerligt hoppas att detta aldrig händer igen.

Kort efter denna tragiska händelse så började förstås spekulationer och ansvarsanklagelser hagla över sociala medier. Det är intressant att se hur folk passar på att skuldbelägga andra efter vad som hänt. Många gånger finns det varken logik eller fakta kring det som skrivs.

Något som dykt upp flertalet gånger i mitt flöde är ”Varför får detta mer uppmärksamhet i media än IKEA-morden!?”. Jag undrar – varför måste man jämföra dessa händelser? Vad vinner ni?

Man börjar även kommentera politiker och hur deras politik har påverkat att detta kunnat hända, speciellt Stefan Löfven. Kom igen hörrni… Kolla på filmen Korpen flyger, budskapet i den filmen handlar om hat och hämnd som ond cirkel. Det är den onda cirkeln vi måste bryta, så sluta lyssna på all hatpropaganda och gör något tillsammans för att förebygga liknande händelser i framtiden.

Vila i frid, ni som miste livet. Tankarna går till er och era närstående.

 

 

 

7 kommentarer

 1. Stefan

  Det var många som inte tyckte man skulle uppmärksamma IKEA morden och att detta skulle vara hemskare? Konstigt resonemang. Tycker att Löfven gör skillnad då han inte kommenterade IKEA och folk tyckte att han inte borde göra det. Varför var det mera självklart nu?

  • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

   Vad folk har sagt om IKEA-morden tidigare vet jag lite om. Nu ser jag dock att människor försöker vinna billiga politiska poänger genom att ta upp det mitt i en ny tragedi som förövrigt inte har med det förstnämnda att göra.

   Löfven uttalar sig inte om allt hemskt som händer. Men det betyder inte att tragedin är mindre.

  • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

   Jo, det hade hänt. Det händer varje dag och har hänt sedan tidernas begynnelse. Detta p.g.a. att människor för över värderingar till varandra där sånt här är rätt. Ditt argument rättfärdigar inte handlingen.
   Kommentarer som den här gör mig bara förbannad.

 2. Josef Boberg

  ”Det är den onda cirkeln vi måste bryta, så sluta lyssna på all hatpropaganda och gör något tillsammans för att förebygga liknande händelser i framtiden.”

  Sant – för våld föder än mera av våld – oavsett om det är den goda eller onda sidan som utövar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.