Dags att börja fundera

Den 17’e september är det kyrkoval. Då kan du som är 16 år och medlem i svenska kyrkan rösta på den nomineringsgrupp som du vill ska styra över kyrkan och dess verksamhet. Du kan läsa mer om detta här: https://www.svenskakyrkan.se/kyrkoval

Är du 16 år eller äldre och medlem i svenska kyrkan tycker jag att du ska gå och rösta!

Nu börjar det även närma sig valår för riksdagen, landstingen och kommunerna. Samtidigt börjar vi politiskt engagerade att trycka ner gaspedalen, trappa upp diskussionerna och valarbetet.

Ni som följt den här bloggen vet att jag under flera år engagerat mig i Umeå och (S) där. Nu är min ambition att delta i (S) i Vilhelminas valarbete. Det ska bli spännande att se hur det går. Jag hoppas på konstruktiva förslag, visioner och ett bra debattklimat.

En annan sak som jag hoppas på är att alla som är röstberättigade tar reda på ordentligt med fakta om alla partier. Min erfarenhet säger mig att man lätt röstar på en person – inte på ett parti. Med det sagt så säger jag inte att personerna på listorna inte har någon betydelse, för det har de i allra högsta grad. Jag tycker bara att man ska ta reda på fakta och hitta det bästa alternativt utifrån det.

Resultatet av det kommande valet är omöjligt att förutspå, än hur mycket vi vill spekulera kring opinionsmätningar. Därför är det viktigt att ALLA röstar. Det går inte att tänka ”Det ordnar sig även om jag inte röstar” – för då går det åt pipsvängen!

Hoj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.