Utbildning

KOMMUNALPOLITISKT HANDLINGSPROGRAM DEL 5 – UTBILDNING

● Skolorna i Dikanäs och Saxnäs ska behållas

● Alla elever ska lämna grundskolan med godkända betyg

● Alternativa former för barnomsorg, exempelvis kooperativ utan vinstsyfte, ska stödjas

● Verka för att Södra Lapplands Gymnasieförbund utvecklas och ger unga i Vilhelmina fortsatt möjlighet att bedriva sina gymnasiestudier från Vilhelmina

● Samarbetet mellan skola och individ- och familjeomsorgen ska vara en självklarhet för att kunna ge eleven det stöd hen behöver

● Ingen ska känna sig otrygg i eller utanför skolan, arbetet för att motverka mobbning måste fortsätta utvecklas

● Arbetsmiljön för både elever och personal ska ges mer uppmärksamhet

● Teori och praktik ska gå hand i hand, vi vill se ett fortsatt samarbete mellan skola och näringsliv

● Skolan ska ha acceptans för den unika individ eleven är

● Genom Lärcentrum möta framtidens utmaningar gällande kompetensförsörjning

5 kommentarer

 1. Conny Hellsten

  Vad har du för kommentar till S valmanifest 2018 där löftet var att behålla skolorna i Malgovik och sedan konfirmationen av sporthallen och samlingslokalen som byarna uppfört. Varför ska vi tro på S löften i år? Det finna olika grader av lögner och bedrägerier och S tillsammans med C verkar nu definiera den högsta graden.

  • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

   Hej Conny!

   Ett handlingsprogram bygger på förutsättningar. Innan och under valrörelsen 2018 visste nog ingen vilka utmaningar som låg framför oss gällande den kommunala ekonomin. Med facit på hand så hade kanske handlingsprogrammet sett annorlunda ut om vi vetat vad som låg framför oss, men när vi antog programmet var det ett realistiskt strävansmål att behålla byskolorna – utifrån vad vi visste då.

   Jag stannar där för denna gång, men fortsätter gärna dialogen.

   /Andreas

   • Jörgen K

    Redan i slutet på 2017 var alla signaler på rött då det gällde den kommunala ekonomin, så att påstå att ingen visste något är en ren historierevision!

    • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

     Hej!

     Jag kanske uttryckte mig klumpigt eller otydligt. Våren 2018 förändrades UBNs budgetprognos extremt mellan nämndssammanträdena, vilket du säkerligen följt i protokollen. Hade vi vetat exakt vad konsekvenserna/utmaningarna/typen av besparingar detta skulle leda till i slutänden redan vid utformandet av handlingsprogrammet hade vi antagligen inte skrivit in det. Frågan om byskolorna behandlades på ett separat möte inför beslutet i KFM.

 2. Conny Hellsten

  Vad du fantiserar. Ett valmanifest står för löften och (S) löfte var att behålla byaskolorna. Vad är ett manifest annars värt. (S) valde att prioritera bort ett vallöfte och (C) valde att prioriteras bort en grundläggande idé i sin ideologi. Det är skamligt och bedrägligt mot de som la sin röst på (S) och (C)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.