Anders Ågren hycklar

Anders Ågren skriver idag på sin blogg att S, V och MP gör upp med SD om att stoppa regeringens skattesänkningar. Det stämmer inte. Däremot är det sant att oppositionen i Sveriges riksdag motsätter sig den sänkta skatt som endast riktar sig till de som tjänar över 36.000 kronor i månaden.

Jag tror Ågren bör fundera över vad detta innebär:

  • Riksdagen har 349 mandat.
  • Regeringen har 173 mandat.
  • Oppositionen har 176 mandat.

Naturligtvis känner Ågren till detta dilemma. Han är en klok karl, men när verkligheten inte är på ens sida blir sanningen lite mer fjärran, för somliga. Desperat?

För hur har regeringen fått igenom sin politik den senaste mandatperioden? Jo, enkelt: Sverigedemokraterna (SD). I 94 procent av alla omröstningar har SD gått med regeringen, det rapporterade Sveriges radio 2011. Fortfarande idag röstar SD med regeringen i långt över en majoritet av fallen.

Det är tack vare SD som Alliansregeringen har fått igenom sin politik när de inte hittat stöd hos S, V eller MP (de tre sista gör oftast upp med varandra med undantag för MP och integrationspolitiken). Då återstår bara SD:s stöd. På Facebook frågade en person följande med anledning av det faktumet: På vilket sätt är detta icke skandal när Alliansen gör det än när oppositionen gör det?

Svaret blir samma som slutsatsen: Anders Ågren hycklar.