Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nu kommer Vännäs

Är det månne så att Vännäsbloggen snart kommer igång? Fler och fler kända nunor dyker upp, det börjar kännas som ett kommunstyrelsesammanträde i Medborgarhuset det här. *s*
Nu senast kom nye hövdingen, Johan Söderlind in. Innan oppositionsrådet Britt Strömberg, riksdagsman Lilja och Vännäspolitikens borgerlige ardennerhäst Hans-Inge Smetana. Jag väntar mig fler förtroendevalda inom kort. Alla partier är inte representerade än och några av dem har drivna skribenter som inte ännu tittat fram. Ska bli spännande att se vilka fler som kommer med på den kommande Vännäsbloggen.
För min del hoppas jag på en positiv ton och en diskussion där vi tar ut svängarna en del. Jag hoppas också att allt vi skriver inte ska bestå av taktik, personreklam eller färdigtuggat kampanjmaterial. Jag hoppas förresten att inte allt blir politik….

Igår blev jag besviken på en del politiker i länet igen. Det var en god vän från en inlandskommun som berättade hur oppositionspartierna i hans kommun i stort sett ägnade sig åt ren sabotageverksamhet mot den nya majoriteten och den kommunala verksamheten.
För mig spelar det mindre roll vilken färg en sådan opposition har. Det spelar ingen roll hur ofta det upprepas att det är oppositionens roll att sätta blåslampan i rumpan på majoriteten. Att driva det dithän att man ägnar sig åt att med meningslösheter göra majoriteten och tjänstemännen så upptagna med att utreda och svara på frågor att de i stort sett inte får något gjort och att sammanträdena blir ovettigt långa, det går på tvärs av all heder och moral. Det är inte att göra det bästa för invånarna. Medborgarna borde protestera högljutt om sådan sabotageverksamhet höjer arvodeskostnader till skyarna och sänker effektiviteten ner i källaren.
Ett annan skamfläck är när vissa kommuners majoriteter lägger beslag på både vice och ordinarie ordförandeposter i nämnderna. Skämmes! Att på det sättet åsidosätta oppositionens väljare, som ofta är bortåt halva befolkningen, det är också ovärdigt.

Säga vad man vill om Vännäs, men så gör vi inte här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.