Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nej!

I frågan om den icke rättssäkra avlyssning av bl.a. vår e-posttrafik som håller på att röstas igenom håller jag med våra ungdomsförbund. S-sidans nej i riksdagen är bara ett spel för gallerierna, de är för den fria avlyssningen i grund och botten.
Är det du som ska avlyssnas framöver? När, av vem och i vilket syfte?

’-Jag gör ju inget olagligt, låt myndighetspersoner avlyssna vilka de vill’, säger du.

Aningslöst säger jag. Vem vet vilket samhälle vi har i morgon? Vilka man anser bör kollas och avlyssnas då. Vilka ’någon’ anser bör avlyssnas.

Vi lever i ett samhälle som förändras snabbt. Intoleransen ökar, ofta i toleransens namn. Det kan vara diffust och svårdefinierat, men många upplever att vi har ett samhällsklimat som blivit allt hårdare under några årtionden. Vissa ihärdiga ideella och professionella svartmålare vill mena att det blivit så på 1,5 år. De allra flesta tröttas av retoriken och inser att det inte handlar om politik på det viset.
Det är definitivt inte läge att försämra medborgarnas personliga integritet och säkerhet.

Vissa principer bör vaktas noga. Om myndighetspersoner framöver får avlyssna din telefon, fax och e-post när som helst utan att vara kollade av domstol av domstol kan yttrandefrihet, tryckfrihet och rättssäkerhet i vissa lägen sitta väldigt löst.
Avlyssning ska kunna ske. Snabbt och effektivt, men noga kontrollerat.

Ring din riksdagsledamot och få honom eller henne att rösta nej. Men snabbt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.