Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dubbelt så bra som Umeå

Vid en promenad hemma i Vännäsby i går kom tanken att Vännäs nog är dubbelt så bra som Umeå. Där har man en älv. Vi har två!

Bortom den något knackiga argumentationen, där jag bl.a. elegant hoppar över ett gäng åar och själva havet, finns en del att tänka på.

För många med mig är naturupplevelsen, t.ex. av vattnet, mycket betydelsefull. Här i Vännäs kommun finns möjligheten att vila sina ögon på vattnet till ett helt annat pris än i Umeå. Antingen det nu sker från köksfönstret, tomten eller det nära promenadstråket.
Själva ögonvilandet är ju gratis, men inte boendet.
Att bo inom en dryg halvtimme från allt jordiskt man behöver och samtidigt bo mitt i naturnjutningen som lindrar allmänt ekorrhjulssyndrom och informationsstress är inte alls dumt.

Tiden till arbetet skiljer sig inte mycket. Kostnaden överväger nog till den stadsnära landsbygdens fördel om man tänker villa och drar bort räntekostnaderna på en extra miljon eller två. För bilkörning brukar det bli ändå.

Om någon tror att jag gör reklam för Vännäs – så tror han alldeles rätt.

4 kommentarer

  1. Johan Haraldsson

    Har själv under min uppväxt bott på lägret i Vännäs i 16 år….

    Kan hålla med om att samhället har det mesta man kan önska i form av natur och lugn.

    Bor numera i Lycksele, som i sig är en ett mycket bra alternativ!

  2. Jan Nilsson

    Heja Lycksele! Jag hoppas att inlandet och dess huvudstad får en hållbar nytändning med allt som nu händer kring er.
    Det är mycket fokus på växt hos oss i Umeåregionen, men jag hoppas verkligen inte att det blir på inlandets bekostnad. En sådan ”växt” har Umeå, Norrland och Sverige inte råd med.

  3. Jan Nilsson

    Hej chefen!

    Ja, du ser, ibland skriver jag snälla saker!
    Jag talade med en annan kollega härom dagen. Han hade träffat en mäklare långt söderifrån i Sverige som sa att vi nog inte förstod vad vi hade här i kommunen. Där nere kan en vanlig människa inte längre köpa ett naturnära boende med en liten bit mark sedan priserna har rakat i höjden. Han var lyrisk över vad som kunde köpas här på 30-45 minuters avstånd från flygplatsen. Det här måste vi göra mer av! Har du tid kan du kolla vad jag skrev i bloggen ”Hus i byn”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.