Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Holmlunds hemligheter

Allas vår Holmlund är ju ofta en ganska klok karl. Man blir ju gärna rätt klok om man växer upp i Brattsbacka.
Men, ibland slinter det även för de största. Idag halkade det ut några meningar som nästan doftade malmedel och tokkommunism. Han har kanske några sådana hemliga böjelser trots att det inte låtit så i sammandrabbningarna med t.ex. Offensiv, eller vad de heter idag?

Det handlade i senaste bloggen om Irländarnas motstånd mot Lissabon-fördraget som av herr H kopplades ihop med deras motstånd mot aborter. Det sista en ’extrem uppfattning’ som ’egentligen inte borde få finnas’, enligt demokraten Holmlund.

Nu sträcker sig inte hans maktbefogenheter dit bortom Skagerak och Irländska sjön . Man undrar ändå hur han skulle ha velat gripa in mot dem som har denna uppfattning ’som inte borde få finnas’.

Så här skriver Wikipedia om åsiktsfrihet, först enligt Svensk lag och sedan enligt Europeiska konventionen som också är lag i vårt land:

’Åsiktsfrihet, medborgarens frihet att bilda och hysa åsikter utan statens ingripande.

I Sverige är åsiktsfriheten grundlagsskyddad enligt Regeringsformen där man skriver att ’Varje medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad…yttrandefrihet: frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor’………………. ’Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser’.’

Jag gissar att ABF kan snickra ihop en lämplig specialcirkel som tar upp det här med grundlagarna, t.ex. andra kapitlet i Regeringsformen.

Natti, natti!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.