Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När ska ’gammelmedia’ börja tänka på tankarna?

(Ingen risk, inget om FRA här, läs lugnt vidare ..!)

Det blir nog som med en nyligen igenompressad lag som jag lovat att inte nämna i den här bloggen.
Gammelmedia kommer att vakna i februari någon gång och ha krigsrubriker om de stora områden som blir utan mackar i mars 2009 och om Evert och Aina som får åka 17 mil för att tanka.
HUR KUNDE DET SKE? HAR INGEN TÄNKT? OLJEBOLAGENS NEDLÄGGNINGSVÄRSTINGAR! VARFÖR HAR REGERINGEN INGET GJORT?

Det kommer att koka på landsbygdsbloggarna och en och annan som bor i tätorter med några tusen invånare kommer att se ut som knipholkar i ansiktet när de fattar att Statoil, Shell eller OK lämnat även dem och att de får tanka i närmaste stad

Det här är ingen nyhet än. Ingen som säljer lösnummer.
Ca 2000 av 3700 mackar väntas försvinna på grund av miljölagstiftning, investeringskrav och lönsamhetsproblem. De flesta försvinner inte i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Umeå.

Vilken nyhetsredaktion kan tänkas ta ett visst samhällsansvar och börja utöva press på oljebransch och politik genom ordentlig research och artikelserier?
Vilket parti kan tänka sig att profilera sig som det som bryr sig? Jag vill hoppas på moderaterna, vi har ju lite att bevisa när det gäller glesbygd och inland.
Problemet är att alla partier har en benägenhet att titta sig i naveln som verkar ligga centralt i hufvudstaden någonstans.

Ett tips till VF eller VK. Sätt en duktig murvel eller två på den här saken. Det är en av de största sakerna på länge för områdena utanför städerna. Gör det till en positivt samhällspåverkande nyhet nu istället för att leta syndabockar att hänga om nio månader.
Oljebolagen och regeringen eller någon annan politisk nivå måste börja samtala och agera. Det handlar om miljö, säkerhet, privat- och samhällsekonomi samt om möjligheten för naturresursområdets människor att överleva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.