Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vem behöver 300+?

Jag finner ett stort nöje i att åka motorcykel. Förvisso suspekt i dagens läge då det är ’storfy’ om man gillar en sak med motor. Ett argument inför rynkade pannor är att jag i regel använder den på ’nyttoresor’ istället för bil, att den drar mindre än någon bil jag har tillgång till och att den är katalysatorrenad.

Jag oroas av att branschen medverkar till att ta både andra och sig själv av daga genom den prestandatävling som ständigt pågår inom flera mc-segment. Man låtsas utimellan tona ner det här kriget, men det fortsätter. Risken är att någon myndighet och politikerna får frispel och griper in mot alla motorcyklar över viss storlek.

Man ska inte sälja motorcyklar som går över 300, för eller senare missbrukas prestandan.
De cyklarna är i sig ett hot mot motorcyklismen överhuvudtaget.

Man ska inte heller ge myndigheter eller politiker den nya FRA-lagens prestanda, med vidhängande superduperdator. Förr eller senare missbrukas den. Tänk om det vore så väl att förbudsivern vaknade till här istället.

En liten vinkling till på problematiken.
Vid nästa val i Norge kan SD:s motsvarighet bli största parti. Jag vill inte medverka till demoniseringen av SD, men ändå. Norska varianten har sansat sig en del sen starten, men har alltså passerat Norges moderater och kör troligen ifrån socialdemokraterna också. Vilka politiska majoriteter kan vi månne ha i Sverige om tio år? Inte så alldeles givet. Empati och respekt för personlig integritet verkar t.ex. hand i hand följas åt ut genom dörren medan frustrationen vill tränga sig in. Det skulle kunna bli en spännande politisk framtid.
Med massavlyssningsapparatur god för 400 blås….

Annonsera ut jättedatorn på Blocket…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.