Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hur ska det gå för partierna?

Man kan tycka mycket om dagens påtagliga individualism. Om vad den beror på och vilka konsekvenserna är och blir.
Ibland måste man le lite åt den likriktning som ibland blir följden när folk försöker bevisa individualitet. Sådant brukar kunna påpekas av en otäckt skarpsynt efterföljande generation.

Hur som helst. Individualisternas generation(er) har just sett något som sannolikt skrämt många av dem. Personer som bevisligen har en annan åsikt har röstat mot sin övertygelse och sina partiers grundideologier. På order.
Oj, vad individualisterna längtar in i en sådan politisk värld.

Vi som är medlemmar i ett parti är lite knappt 4% av Sveriges befolkning. Naturligtvis betraktar sig betydligt fler än de som bidrar ekonomiskt som moderater, folkpartister, kd-are, centerpartister eller sossar. Men medlemmarna är få.
Jag såg förresten att SSU är det minsta ungdomsförbundet, om det nu stämmer. Det traditionella socialdemokratiska sättet att via arbetarekommun och hela baletten arbeta sig fram till en samlad röst lockar kanske inte heller individualisterna så mycket.

Man får som sagt tycka vad man vill om ny-individualismen. Det gör jag. Men ’vi’ i alliansen har försvårat rekryteringen av lämpliga unga som kan och vill ta tag i framtidens utmaningar. FRA-lagens hantering, innan, under och efter klubbandet i riksdagen kan få ringverkningar som våra värvningskampanjer står sig sig slätt emot.

En scanning/avlyssning som främst kommer att drabba dem som inte krypterar och som olika myndigheter aldrig kommer att kunna hålla sig ifrån att utnyttja är avtändnade nog.
Vägen dit riskerar dessutom att dränera politikens samhällsbyggande på ungdomar som kunde ha stått till förfogande.

Det är bråttom att vinna dem tillbaka. Börja med att göra pudlar i Kennel Almedalen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.