Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Snälla, snälla…

Såg ni rapport i går kväll? Alla tunga remissinstanser som tidigare sa nej till FRA-lagen gör det fortfarande, enligt rapport. Bl.a. Post- och Telestyrelsen, Polisförbundet, Datainspektionen….

Agrell, aktad professor i underrättelseanalys, är positiv till signalspaning, men mot FRA-lagen. Han menar, vad jag förstår, att det krävs en ordentlig kontrollinstans som kan följa FRA-arbetet i realtid. Kolla söknycklar och hela hanteringen. Inte bara olika konstellationer av politiker som kommer in och tittar i köket sen middagen är lagad, uppäten och kastrullerna diskade.

Det vore inte så politiskt vist att försöka stoppa in professor Agrell i högen av mindre vetande som inte riktigt förstått det här.

Jag vet att min statsminister och partiordförande vill väl, liksom resten av regeringen. Man vill göra det bästa för Sverige. Även Bodström som häromdagen sa att det tidigare (s)-förslaget var ännu sämre.
Någonstans finns en anledning till regeringens bitvis obegripliga handlande. Det börjar bli bråttom att ta fram det och tala ett hyfsat ödmjukt klarspråk innan detta blir ohanterligt. Sveriges politiska grundstruktur riskerar att få en svårreparerad knäck.

Att (s) ändå är så relativt stillsamt tror jag beror på att blocken här sitter ihop långt mer än i t.ex. skolfrågan.

Snälla regeringen, lyssna i alla fall på Agrell och ovanstående remissinstanser.

http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1222520/remissinstanser-fortsatt-kritiska-till-fra-lagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.