Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Telia, Telenor, TDC, Tele2, Hi3G, BT Nordics, Com hem & deras branschorganisation

Läs i SVD o DN vad våra Tele- och IT-företag anser om FRA-lagen under rubriken ’FRA-lagen jagar bort IT-företag från Sverige’.
Flera funderar på ’evakuering av Sverige’. Våra företag får en högre kostnadsnivå. Utländska kunder undviker att ha kontakt med Sverigebaserade IT-företag. Skadan är till dels redan skedd, ska den kunna begränsas?

Tror någon fortfarande att detta bara upprör och berör unga fildelare? Det berör i allra högsta grad vår ’nya’ industri. Vi skjuter oss i båda fötterna, med hagel, inte kula.

Man avslutar så här:

’De ovan samlade uttrycken av oro för FRA-lagen har redan fått faktiska konsekvenser för svensk konkurrenskraft. Sveriges plats som en av de ledande kunskaps- och IT-nationerna är allvarligt hotad vare sig statsministern anser det bygga på missförstånd eller inte. Behovet av en fungerande underrättelseverksamhet är det få som ifrågasätter men skadeverkningen av den föreslagna FRA-lagen är stor.

Varför ska Sverige särskilja sig genom att ha den mest långtgående signalspaningslagstiftningen i Europa, och kanske till och med i välden? Vi väntar på att regeringen ska ta vår oro på allvar. Det är inte utan att man frågar sig är FRA-lagen värd priset?’

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1445901.svd

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=802909

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.