Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Stöd för sd

Det är inte få som jobbar för sverigedemokraterna. Dit hör en del andra partiers företrädare och en väldig mängd ungdomar som söker lite röj och allmän action.

Man undrar ibland om nazistorganisationerna (jag sätter inte likhetstecken mellan dem och sd) och buketten borta på den yttre vänsterkanten har någon gemensam ’branschförening’? Det vore ju inte konstigt. Det känns som om de har ett ömsesidigt beroendeförhållande som liknar sladderpressens och ’såpakändisarnas’ m.fl.

De flickor och pojkar som nu med chica utstyrslar och glittrande och ibland hatfyllda ögon lyfter sd:s popularitetssiffror över spärrar och förväntningar vet nog inte vad de gör. Eller är det så illa att de gör det? Kanske nästan ser fram emot att sd blir ännu större? Att polisen ändå mer kraftfullt måste skydda sd:s lagliga rätt att ha möten? Allt för att få förverkliga sig och sin radikalitet ännu mer? Kanske till och med få till ett riktigt asröj med kravaller, fönsterkrossning och hela kitet? Nåt man kan sitta och brodera ut vid någon gemenskapskänslans lägereld någonstans?.
Jag har sett sånt tre gånger på nära håll och sett förstörelselustan glöda i ögonen på människor. Kaos har inget med demokrati att göra. Anarki hjälper bara den på något sätt starke, inte samhället och den svage.

Tyvärr är jag rädd att det kan finnas en och annan mamma, pappa, momor och farfar som minns ungdomens radikala tider och skäms för sitt oengagerade egoliv och därför utan att tänka tanken ut uppmuntrar sina unga söta demokratidödgrävare.
Tänk om de kunde hjälpa sina älskade unga att engagera sig till nytta. De behövs.

Demokratiplantan är skör när flertalet är så hjärtinnerligt ointresserade av att sätta av tid till att vårda, eller kanske vara en del av den. Jag tror att vänstergänget som gjorde något av sd:s möte på torget i Umeå idag är ett ännu värre hot mot den plantan än de sverigedemokrater jag av hjärta och hjärna hade önskat en fortsatt marginaltillvaro.

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.