Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pinsam propaganda

Jag vet inte hur man ska ta den här saken. Är det rörande enfaldigt, är det skrämmande eller är det skrattretande? Hur ska man se att en stor del av svenska media och Sveriges befolkning verkar svälja det hela? Något man aldrig gjort om det kommit från ’den andra sidan’.

Man kommer att tänka på nordkoreansk propaganda när Den Store Ledaren slår 10-12 hole-in-one på sin första golfrunda eller kinesisk dito när den gamle Mao simmade snabbare än den olympiske guldmedaljören.

Jag tänker på ’tsar Putin’. Ledaren i landet vi inte vill något ont och inte hotar. Landet där de nyaste läroböckerna i skolan hyllar Josef Stalin som sin störste ledare. Psykopaten och multimassmördaren som Putin också tackat Georgien för i ett av sina gräl med det landets president.

De senaste åren har vi fått möta den f.d. KGB-agenten Putin som skicklig bombflygare, bicepsflexande storfiskare med bar överkropp och som judoexpert. I veckan publicerade svenska media Interfax-nyheten om hur Putin på en tigerexpedition (samtidigt som EU-mötet om Georgien) slet åt sig ett gevär laddat med sömnpilar och stoppade en tiger som anföll ett TV-team.
Han ska ha rengjort tigerns tänder och pussat den farväl innan den släpptes igen.

Media hade ju gjort slarvsylta av både land och president om Frankrike eller USA hade varit dumma nog att försöka sig på något liknande. Här verkar det som om Expressen och Aftonbladet rapporterar det här som en faktisk händelse och som folk i gemen tror på det. Expressennotis
Vad händer med oss?

I Finland är de vana, modigare och mer vakna och Hufvudstadsbladet skriver en kort notis där man nästan hör hur journalisten ler när han eller hon skriver:
Artikel om Putinpropagandan

Varför lånar den intellligente Putin sig åt sådant här? Är det ämnat för hemmapubliken eller för väst? Ska man le eller ta stenålderspropagandan väldigt allvarligt?

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.